İhh'dan Türkmen Zulmüne Tepki - Son Dakika
Yerel

İhh'dan Türkmen Zulmüne Tepki

İhh\'dan Türkmen Zulmüne Tepki

Balıkesir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) üyeleri, Suriye’deki Türkmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırılara tepki gösterdi.

22.11.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) üyeleri, Suriye'deki Türkmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırılara tepki gösterdi.

Balıkesir'de Alihikmet Paşa meydanında toplanan İHH üyeleri, Türkmenlere karşı yapılan zulmü sert bir dille eleştirdi. İHH üyeleri, Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine, Rusya ve Suriye gençlerinin yaptığı zulmü kınadılar. Kadın erkek toplanan 100 kadar kişilik grup, Türkmenlere karşı yapılan zulmü tekbirler eşliğinde protesto etti. İHH Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Memiş ve İHH üyesi Furkan Dede ayrı ayrı basın açıklaması yaparak Rusya ve Suriye'ye tepki gösterdi. İHH Balıkesir Şube Başkanı Memiş, "Suriye'de yaşayan Türkmen kardeşlerimize Rus ve Suriye birlikleri tarafından yaşadığı Türkmen bölgesinden zorla yurtlarından kovalanmaktadır. Bizde Bayırbucak Türkmen'lerinin her zaman yanında olacağız" dedi.

İHH üyesi Furkan Dede ise yaptığı açıklamada, "Buradan Bayırbucak Türkmen dağındaki Türkmenlere sesleniyorum. Ey Suriye'deki ve Türkmen dağında ki mücahitler. Sizler Bedrin Arslanları kadar şanslısınız ve sizler okçular tepesini terk etmeyenlerdensiniz. Allah cihadınızı mübarek etsin. Biz şunun farkındayız Türkmen dağı değil, Türkiye vuruluyor ve içimiz yanıyor. Kafirler zannediyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz haykırıyoruz ve diyoruz ki, 'Ey Esad, Ey Rusya, Ey Kafirler yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sonrası tekbir getiren grup olaysız bir şekilde dağıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhh'dan Türkmen Zulmüne Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement