İhh, Macaristan'da Kurban Eti Dağıttı - Son Dakika
Güncel

İhh, Macaristan'da Kurban Eti Dağıttı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf Kurumu tarafından, Macaristan'daki mültecilere kurban eti dağıtıldı.

13.09.2016 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf Kurumu tarafından, Macaristan'daki mültecilere kurban eti dağıtıldı.

Macaristan'ın Bicske kentinde bulunan sığınmacı kampı önünde, sığınmacılara et dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtıma katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, AA muhabirine, İHH'nın dünyanın bir çok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya çalıştığını söyledi.

Macaristan'daki sığınmacı kampındaki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırmak istediklerini ama çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını belirten Çelik, "Macaristan'da sığınmacı kampında kurban eti dağıtımı yapmak için yaklaşık 3 hafta önce başvuruda bulunduk. 2 hafta sonra aldığımız cevapta kampın içinde dağıtıma izin verilmediği belirtildi. Bu yüzden maalesef kampın dışında hiç de hoş olmayan şartlarda dağıtımı yapmak zorunda kaldık. İHH olarak her zaman insana yaraşır ve yakışır ortamda yardımları ulaştırmayı hedefliyor ve gayret ediyoruz. Gönül isterdi ki AB ülkesi olan Macaristan'da da bu dağıtımı daha insani bir ortamda yapalım." diye konuştu.

Bicske'deki kurban eti dağıtımı organizasyonuna destek veren Türk-Macar Kültür Merkezi Başkanı Ahmet Barışçıl ise, İHH'nın yurt dışında yaptığı yardımların her açıdan çok önemli olduğunu, ayrıca Macaristan'da ikamet eden ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İhh, Macaristan\'da Kurban Eti Dağıttı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhh, Macaristan'da Kurban Eti Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement