İhh'nın Desteklediği Yetim Sayısı 50 Bini Aştı - Son Dakika
Güncel

İhh'nın Desteklediği Yetim Sayısı 50 Bini Aştı

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 49 ülkede uygulanan "Sponsor Destek Sistemi" kapsamında 50 bin 905 yetime ulaşıldı Vakfın 50 bininci yetimi, Suriyeli Reyyan Necmettin oldu.

13.12.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) 2007'de başlattığı ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 49 ülkede uygulanan "Sponsor Destek Sistemi" kapsamında 50 bin 905 yetime ulaşıldı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 135 ülke ve bölgede yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren vakıf, 2007'de yetim çocuklara kendi ayakları üzerinde durana dek düzenli destek sağlayabilmek amacıyla "Sponsor Destek Sistemi" uygulamasını hayata geçirdi.

Uygulamayla savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık gibi sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerindeki yetim çocukların eğitimden sağlığa, sosyal yardımlardan kültürel desteklere kadar farklı alanlarda ihtiyaçları Türkiyeli hayırseverler tarafından karşılandı.

İHH Yetim Birimi verilerine göre, 50 bininci yetim Suriyeli Reyyan Necmettin oldu. Babasını tıbbi imkansızlıklar sebebiyle kaybeden Reyyan'ın annesi ise keskin nişancıların açtığı ateşte hayatını kaybetti.

Suriye'deki El Birri Vettakva kampında anneannesi ve 4 kardeşiyle yaşayan 12 yaşındaki Reyyan'ın sponsoru da "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine katılan Necip Fazıl Ortaokulu 6-F, G, H, I ve İ sınıflarının öğrencileri oldu.

Suriye Yetim Birimi, kampta Reyyan ve ailesini ziyaret etti. Eriha'da doğan Reyyan, 4 kardeşleriyle yaşadıkları evlerinin Esed ordusu tarafından yakıp yıkıldığını anlattı.

Ninesine ev işlerinde yardım eden Reyyan, arkadaşlarını çok sevdiğini belirterek, "İHH, her ihtiyacımızı karşılıyor. Bize yemek ve ekmek dağıtıyor, battaniye verdi, evlerimizi onardı. Başka bir şeye ihtiyacımız yok" ifadelerini kullandı.

Vakfın "Sponsor Destek Sistemi" kapsamında 50 bin 905 yetime ulaşıldı.

İHH'nın yetimlere yönelik çalışmaları

İHH, bu yıl "Yetim Dayanışma Günleri"nin 4'üncüsünü düzenledi. Bu yıl yetimlere yönelik 49 ülkede 350 proje uygulandı. Bunların 149'u Adana, Ankara, Antalya, Batman, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, İskenderun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak'ta hayata geçirildi.

Afganistan, Arakan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Filistin, Gana, Gürcistan, Haiti, Irak, Kazakistan, Keşmir, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moritanya, Nepal, Pakistan, Preşova, Ruanda, Sancak, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Yemen ve Ekvador'da ise 197 proje uygulandı. Bunlar arasında yardımlaşma projeleri kadar Somali'ye dikiş makineleri verme, Gazze'ye bakkal dükkanları açma, Türkiye içindeki yetim ailelerinin evlerinin tadilatı gibi kalkınma projeleri öne çıktı.

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası

İHH, Türkiye'nin tüm kesimlerini yetimlere yönelik yardıma dahil edebilmek amacıyla 2013'te Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destekli "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" adıyla kampanya başlattı.

Eğitim Bir-Sen'in de destek verdiği kampanya kapsamında 80 ilde binlerce okulda çalışma yürütülüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhh'nın Desteklediği Yetim Sayısı 50 Bini Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement