İhh'nın Suriyeli Çocuklar İçin Reyhanlı'daki Yetimhane Çalışması - Son Dakika
Güncel

İhh'nın Suriyeli Çocuklar İçin Reyhanlı'daki Yetimhane Çalışması

Vakıf Genel Başkan Yardımcısı Oruç: "Suriye'deki çocuklarımız, diğer ülkelerin yetimlerinden çok daha zor durumda.

23.01.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, " Suriye'deki çocuklarımız, diğer ülkelerin yetimlerinden çok daha zor durumda. Onların hiç değilse bir kısmına hizmet etmek amacıyla Reyhanlı'da bir merkez oluşturulmaya başlandı" dedi.

Oruç, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Grubu tarafından bir restoranda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, vakfın Genel Merkezince Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yürütülen yetimhane çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Suriye'de iç savaşın 5'inci yıla yaklaştığını ve 10 milyondan fazla insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını hatırlatan Oruç, 2 milyonu aşkın kişinin de Türkiye'de bulunduğunu dile getirdi.

Oruç, Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda yaşayan 600 bine yakın insan arasında en zor durumdakilerin yetim çocuklar olduğuna dikkati çekti.

İHH olarak dünyanın 51 ülkesinde yetimler için düzenli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Oruç, şöyle konuştu:

"Bugün itibarıyla 55 binin üzerinde yetimle direkt ilgilenir hale geldik. 24 olan yetimhane sayımızı yıl sonuna kadar 34'e çıkarmayı hedefliyoruz. Suriye'deki çocuklarımız, diğer ülkelerin yetimlerinden çok daha zor durumda. Onların hiç değilse bir kısmına hizmet etmek amacıyla Reyhanlı'da bir merkez oluşturulmaya başlandı. Arazisi hazırlandı. Kısa sürede hafif çelikten binalar yapılacak ve bin 500'e yakın çocuğumuzun barınması sağlanacak. Bu çocuklarımızla Suriyeli kadınlar ilgilenecek. Onlardan yüzlercesi burada istihdam edilecek. Bu çocuklarımız, Türkiye topraklarında Suriye'nin geleceğine hazırlanacak. Bu projede 40 ayrı yetimhane olacak. Çok düzenli bir şekilde her birinde 40 civarında yetimimizin kaldığı, hepsinin ayrı bir ev havasında olduğu, birbirinden bağımsız ama bir külliyenin içinde olan bir proje olacak. Bugüne kadar yetim çalışması olarak ilgilendiğimiz ayrıcalıklı bir proje haline gelecek. Dualarımızdan birinin daha kabul olduğu bir proje olacak." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhh'nın Suriyeli Çocuklar İçin Reyhanlı'daki Yetimhane Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement