İhh Üyelerinden Bakanlık Önünde Gözaltı Protestosu - Son Dakika
Güncel

İhh Üyelerinden Bakanlık Önünde Gözaltı Protestosu

İhh Üyelerinden Bakanlık Önünde Gözaltı Protestosu

İhh üyelerinden bakanlık önünde gözaltı protestosu Türkiye-İsrail A Milli Kadın Basketbol Takımı maçında Filistin bayrağı açan kişilerin gözaltına alınmasını ve polisin sert tutum sergilediğini öne süren İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Şubesi üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde eylem yaptı.

24.11.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhh üyelerinden bakanlık önünde gözaltı protestosu

Türkiye- İsrail A Milli Kadın Basketbol Takımı maçında Filistin bayrağı açan kişilerin gözaltına alınmasını ve polisin sert tutum sergilediğini öne süren İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara Şubesi üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Filistin bayrağı açarak Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde toplanan İHH üyeleri, Türkiye-İsrail A Milli Kadın Basketbol Takımı maçında Filistin bayrağı açan kişilerin gözaltına alınmasını ve polisin sert tutum sergilediğini öne sürerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan İHH Ankara Şubesi üyesi Soner Kartal, maçın gerçekleştiği gün yaşananları hatırlattı. Kartal, 'Olaylar esnasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın görev ve yetkisi olmamasına rağmen bir kısım genci işaret ederek; 'bunları da götürün' talimatıyla güvenlik güçlerinin müdahaledeki dozu artmış ve gençler tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştır.ö dedi. Kartal, hiçbir şekilde güvenlik güçlerine karşı fiili saldırıda bulunmayan ve sadece İsrail'i protesto eden gençlere aşırı güç kullanan polisin bu tutumuna anlam veremediklerini söyledi.

Bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İhh Üyelerinden Bakanlık Önünde Gözaltı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement