İhh ve Iıco'nun Konut Yaptırdığı Van'daki Ailelere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İhh ve Iıco'nun Konut Yaptırdığı Van'daki Ailelere Ziyaret

Merkezi Kuveyt'te bulunan yardım kuruluşu IICO'nun Başkanı Abdullah Al Matuk ve beraberindeki heyet, IICO ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından konutlara yerleştirilen aileleri ziyaret etti Van Valisi Doğan: "Bizim açımızdan bir felaket yaşandığı zaman muhataplarımızın kimliği, zenginliği önemli değildir,

21.11.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Kuveyt'te bulunan yardım kuruluşu IICO'nun Başkanı Abdullah Al-Matuk ve beraberindeki heyet, IICO ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Van'da konutlara yerleştirilen aileleri ziyaret etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile merkezi Kuveyt'te bulunan Kuveyt yardım kuruluşu IICO desteğiyle Van'da 7,5 dönümlük arazi üzerine, 4 blok halinde inşa edilen 64 dairenin teslim töreninin ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve Kuveyt heyeti, buradan Edremit ilçesine geçti.

Konutların teslim edilmesinin ardından TOKİ bölgesinde kurdele kesme törenine katılan Doğan, ülke olarak her zaman mazlumun yanında olduklarını ve tüm imkanlarını sıkıntıların giderilmesi için seferber ettiklerini bildirdi.

Türkiye'nin birçok durumu bir arada yönetecek imkan, kabiliyet ve zenginliğe sahip olduğunu anlatan Doğan, "Bazı durumlarda uluslararası yardım gerekir. Bu nedenle Kuveyt'in Van'a yaptığı yardım önemlidir. Türkiye'nin bunları yapmakla ilgili bir ihtiyacı olduğundan değil ama uluslararası yardımın bir gereği olduğu için yapılıyor. Bizim açımızdan bir felaket yaşandığı zaman muhataplarımızın kimliği, zenginliği önemli değildir, biz insanlık adına orada oluruz" diye konuştu.

IICO Başkanı Abdullah Al-Matuk ise Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın kendilerine sunduğu yardımlar sayesinde konutların açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, Kuveytliler olarak sundukları yardımların Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinden aldıkları anlamdan kaynaklandığını vurguladı.

Kesinlikle bir ücret ya da başka bir karşılık beklemeden iman kardeşliğinden dolayı bu yardımların Vanlılara ulaştırıldığını anlatan Al-Matuk, şöyle konuştu:

"Rabbimize şükürler olsun ki konutların anahtarlarını özellikle yetimlere ve dul kalanlara sunuyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizle Peygamber Efendimizin hadislerinden kaynaklanmaktadır. Biz ümmeti Muhammed olarak birbirimizi desteklemek zorundayız. IICO, 136 ülkede bütün kardeşlerimizin ve yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam ediyor. Kuveyt hükümeti buradaki konutları inşa etmemiz için gerekli desteği vermiştir. Kuveyt, hiçbir şekilde bir ülkenin kendi sıkıntılarını giderme konusunda güçlü mü, zengin mi, fakir mi ayrımı yapmaz. Bir yerde sıkıntı yaşandığı zaman direkt olarak yardımları sağlamaya çalışıyor."

Konuşmaların ardından edilen dualarla konutların açılış kurdelesini kesen Doğan, Al-Matuk ve diğer heyet üyeleri, aileleri ziyaret etti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhh ve Iıco'nun Konut Yaptırdığı Van'daki Ailelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement