İhh, Yardım Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Yerel

İhh, Yardım Kampanyası Başlattı

İhh, Yardım Kampanyası Başlattı

İnsani Yardım Derneği (İHH) Adıyaman Şubesi tarafından, Suriyeli vatandaşlar için un ve battaniye yardım kampanyası başlatıldı.

09.11.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsani Yardım Derneği (İHH) Adıyaman Şubesi tarafından, Suriyeli vatandaşlar için un ve battaniye yardım kampanyası başlatıldı.

Adıyaman Demokrasi Parkı'nda stant açan İHH Adıyaman Şubesi, Suriyeliler için un ve battaniye yardım kampanyası başlattı.

Kampanyanın başlatılmasıyla ilgili açıklamada bulunan İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, kış aylarıyla birlikte Suriye'de yardıma muhtaç ailelerin ısınma ve yiyecek sorunu yaşadığını dile getirdi.

Fadıl Akkuş, 'Ensar' olabilmenin sürekli yanında olabilmek olduğunu belirterek, Suriye'de Dünya'nın kayıtsız kaldığı bir katliam yaşandığını kaydetti.

Akkuş konuşmasında, "Suriye'de yaklaşık 10 milyon insan açlıkla mücadele ederken, özellikle Halep, Humus, Hama ve Şam'da saldırı altında milyonlarca insan aç durumdadır. Burada ki fırınlarda un kalmadığından ekmek üretilemiyor. Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayatı önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. İHH olarak şimdiye kadar Türkiye'nin her ilinden toplam 4 bin 700 tır gıda ve benzeri yardımlar gönderildi. Adıyaman'da da şuana kadar 19 Tır yardımı hayırseverlerin desteği ile gönderdik" dedi.

İHH'nın Suriye'nin içerisinde ve Reyhanlı ile Kilis'te 40 fırın ve 12 un değirmeninin bulunduğunu belirten Akkuş, "Ancak ekmek fabrikalarında un stokları tükenme aşamasına geldiği için bizler Adıyaman'da her evden en az bir torba un ve bir battaniye yardım kampanyası düzenledik. Bir nebzede olsa kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki her zaman olduğu gibi bugün de halkımız kadirşinas tavrıyla kendine yakışanı yapacaktır" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhh, Yardım Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement