İhh, Yetim Çocukları Unutmadı - Son Dakika
Yerel

İhh, Yetim Çocukları Unutmadı

İhh, Yetim Çocukları Unutmadı

İHH Malatya Şubesi bünyesinde bulunan İnsani Yardım Çocuk Okulu öğrencileri, Malatya’da bulunan ihtiyaç sahibi aileleri ve yetimleri unutmayarak, onları ziyaret etti ve et dağıttı.

26.08.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH Malatya Şubesi bünyesinde bulunan İnsani Yardım Çocuk Okulu öğrencileri, Malatya'da bulunan ihtiyaç sahibi aileleri ve yetimleri unutmayarak, onları ziyaret etti ve et dağıttı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Malatya Şubesi tarafından TOKİ 1+1 evlerde oturan, ihtiyaç sahibi aileler ve yetimler için yardım düzenlendi. İHH bünyesinde bulunan İnsani Yardım Çocuk Okulu öğrencileri, aileleri ziyaret ederek, et dağıtımı gerçekleştirdi.

Yapılan etkinlik hakkında bilgiler veren İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, "Varlıklarından haberdar olmadığımız, anne-baba himayesinden mahrum, şefkat ve merhamete muhtaç boynu bükük yetimlerimiz, çocuklarımız var. Yaşadığımız dünyada 200 milyon yetim çocuğumuz var. Savaş, işgal, doğal afet ve çeşitli sebeplerden dolayı yetim kalan çocuklar pek çok tehlike ile karşı karşıyadır. Yeryüzünde her gün tam 10 bin çocuk yetim kalıyor. 24 saat içinde 6 bin çocuk insan tacirleri tarafından kaçırılıyor, yılda 2,5 milyon çocuk satılıyor. 300 bin çocuk boylarından büyük silahlarla cepheye sürülüyor. 100 milyon çocuk sokaklarda yaşıyor. 200 milyon çocuk bu şartlar altında himayesiz kaderlerine terk edilirken, aynı dünyada 2,5 trilyon silahlanmaya ayrılıyor" diye konuştu.

Çocukların zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Başkan Ömer Derin, "Özellikle misyoner teşkilatlar, organ mafyası, fuhuş mafyası ve suç örgütlerinin tehdidi altındaki bu çocuklara sahip çıkmak bizlerin boynunun borcudur. Bu çocuklar, ümmete emanettir ve istikbalde yaşayacakları her olumsuzluğun vebali bizlerin omuzlarındadır. Zira ümmetin göz bebeği Peygamber Efendimiz de yetimdi. Yetimi himaye etmek ve yetimin başını şefkatle okşamak bir Peygamber öğüdüdür" ifadelerine yer verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhh, Yetim Çocukları Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement