Ihlamur Rekora Koşuyor - Son Dakika
Ekonomi

Ihlamur Rekora Koşuyor

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi ıhlamur, fiyatıyla rekora koşuyor.

02.12.2014 10:02  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de ıhlamurun kilogram fiyatı 70 liraya kadar yükseldi. Geçtiğimiz yıl kilogramı 60 liraya satılan ıhlamurun geçen yılki mahsulü 70 liraya satılırken, yeni sezon ıhlamurun fiyatı 100 liraya kadar yükseliyor. Soğuk kış günlerinde bir bardak ıhlamur içecek olan vatandaşlar, evlerine ıhlamuru kilo yerine gramla almayı tercih ediyor.

TÜM BİTKİLERE BÜYÜK ZAM

Alipaşa Kapalı Çarşısı'nda uzun yıllar aktarlık yapan Nazan İncesöz, "Bu yıl tüm bitkiler aşırı zamlandı. Biz de halka anlatmakta zorlanıyoruz. Geçen sene 60 liradan satıyorduk. Bu yıl toptan fiyatı 70 lira. Biz kaç liraya satacağız siz düşünün. İstanbul Mısır Çarşısı'nda 140 liraya kadar yükselmiş. İstanbul'da 140 lira olmuş diye bizim de o fiyata satacak halimiz yok ama buraya da yansır" dedi.

GRAMLA ALINABİLİYOR

Geçen seneki mahsullerin ellerinde kalmasından dolayı 70 liraya satıldığını tekrarlayan İncesöz, fiyatların yüksek olmasından dolayı müşterilerin ıhlamuru gram gram aldığını kaydetti. Ihlamur almak için aktara gelen Eren Savaşçı ise, "Eskiden ıhlamur fiyatları bu kadar yüksek değildi. Annemle çıktığımız zaman yarım kilo, bir kilo alırdık. Şimdi 100 - 200 gramla kışı geçirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ihlamur Rekora Koşuyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ihlamur Rekora Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • tl: Hükümet istifa etsin bence, bu kadarda olmaz ihlamurun fiyati çok fazla : 12 10 Yanıtla
  • reco: misal olarak. tarlada mandalinanın kilosu 30 kuruşa kadar düşmüşken markette 2, 5 liraya satılıyo. aracılar komusyoncular kazansın. vatandaş pahalıya tüketsin. tarım politikaları nezaman değişcek. 20 0 Yanıtla
  • ben: Aman cok gec kaldiniz...birseyede zam gelmezsin 15 2 Yanıtla
  • recep yılmaz: televizyon gazetelerde haber yapıyolar. süpekilasyon yapıp tarım ürünleri dahil her şeyin fiatının yükselmesine sebep olunuyo. hiç bişey yiyip içmeyelim ölelim ozaman. 3 1 Yanıtla

Advertisement