Ihlara Vadisi Trekking Tutkunlarının Gözdesi Oldu - Son Dakika
Yerel

Ihlara Vadisi Trekking Tutkunlarının Gözdesi Oldu

Ihlara Vadisi Trekking Tutkunlarının Gözdesi Oldu

Dünyanın ikinci büyük kanyonu Ihlara Vadisi, yerli ve yabancı ziyaretçilere Melendiz Çayının şırıltısı eşliğinde trekking yapma imkanı sunuyor.

02.05.2014 11:20  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZKAN BEYER - Dünyanın ikinci büyük kanyonu Ihlara Vadisi, yerli ve yabancı ziyaretçilere Melendiz Çayı'nın şırıltısı eşliğinde trekking yapma imkanı sunuyor.

Kapadokya'nın dünyaca ünlü vadisi Ihlara, yılda 400 bin yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Ihlara'da altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla, vadinin tabanına daha kolay inme fırsatı bulan turistler, burada dini ve tarihi mekanları gezmenin yanında, doğayla iç içe Melendiz Çayı'nın kenarında yürüyüş yapma imkanına sahip oluyor. Ziyaretçiler, Ilısu köyünden Selime beldesine 18, Ihlara beldesinden Selime beldesine 14 ve vadinin başlangıcından Selime beldesine kadar 3,5 kilometreden oluşan yürüyüş parkurlarından herhangi birini seçerek, doğa yürüyüşü yapmanın keyfini çıkarıyor.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara Vadisi'nin doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla, Kapadokya'ya gelen turistlerin ziyaret etmeden dönemedikleri yerlerden birisi olduğunu söyledi.

Vadiye ziyaretlerin her geçen yıl arttığına dikkati çeken Doğan, "Ihlara Vadisi, her yıl 400 binin üzerinde kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Buraya gelen insanlar, hayranlıklarını gizleyemiyor. Ihlara Vadisi, arkeolojik alanları, kiliseleri, kaya oyma mekanlarıyla öne çıkıyor. Ihlara; Melendiz Çayı ve çevresindeki bitki türleriyle, vadi tabanında görülen Akdeniz iklimiyle yerli ve yabancı turistlere farklı güzellikler sunuyor" diye konuştu.

?- Doğayla iç içe trekking imkanı

Doğan, vadiye gelen yerli ve yabancı turist sayısının arttırılması, ziyaretçilerin bölgede daha fazla zaman geçirmesinin sağlanması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Artık, ziyaretçilerin Ihlara Vadisi'ne iki saatte gezilebilecek bir yer olarak bakmadıklarını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Ihlara Vadisi, yürüyüş yollarının yapılmasıyla kültür, tarih ve inanç turizmi kapsamında gezilen bir yer olmanın yanında, spor amaçlı yürüyüş parkuru haline de geldi. Ilısu köyünden başlayarak, Selimiye beldesine kadar 18 kilometrelik yürüyüş gruplarımız var. Aynı zamanda Ihlara Vadisi girişinden Belisırma köyüne 3,5 kilometre, Ihlara beldesinden Belisırma köyüne ise 14 kilometre yürüyüş yapılabilmektedir. Son yıllardaki altyapı çalışmalarıyla vadiye gelen ziyaretçiler, doğayla iç içe trekking yapma imkanına sahip oluyor." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ihlara Vadisi Trekking Tutkunlarının Gözdesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement