İhlas Kolejinden Yardım Kermesi - Son Dakika
Güncel

İhlas Kolejinden Yardım Kermesi

İhlas Kolejinden Yardım Kermesi

İhlas Koleji öğrencileri, geliri omurilik felçlileri ve görme engelli vatandaşlarımıza bırakılmak üzere kermes düzenledi.

24.05.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhlas Koleji öğrencileri, geliri omurilik felçlileri ve görme engelli vatandaşlarımıza bırakılmak üzere kermes düzenledi.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampusünde yapılan kermeste öğrenciler ve veliler, kendi hazırladıkları ürünleri açtıkları stantlarda kermese ilgi gösteren öğrenci ve öğretmenlere sundu. Ayrıca kermeste öğrenciler tarafından yapılan el sanatları ürünleri sergilendi.

ÖĞRENCİLER GÖRME ENGELLİLERİN DÜNYASINI YAKINDAN TANIDI

Kermesi ziyarete gelen Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Taşdemir ve dernek yetkilisi Serpil İlter, öğrencilerle bir araya gelerek onlara görme engelli bir bireyin günlük yaşantısından kesitler sundu. Öğrenciler görme engellilerin paraları nasıl ayırt ettiğini, telefonu nasıl kullandıkları gibi konularda bilgi sahibi oldu. Konuşmaların ardından öğrenciler dernek yetkililerine çiçek takdim etti.

Kermesin koordinatörü İhlas Koleji öğretmeni Yeşim Tora, kermes fikrinin ortaya çıkmasından hazırlanmasına kadar tüm süreçlerin öğrenciler tarafından gerçekleştirildiğini velilerin de destek verdiğini söyledi. Amaçlarının omurilik felçlileri için tekerlekli sandalye, görme engelliler için de baston temin etmek olduğunu söyleyen Tora, kermesin gelirini ilgili birimlere ulaştıracaklarının altını çizdi.

Okul müdürü Salih Uyan da, akademik başarı kadar öğrencilerin sosyal gelişiminin de önemini vurgulayarak, "Öğrencilerimizin sosyal gelişimini destekleyici etkinlik düzenliyoruz. Bu kermes fikrinin oluşmasında öğrencilerimizin öncülük yapması bizleri sevindirdi. Çevrelerine duyarlı birey olarak yetişmelerini destekliyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Kolejinden Yardım Kermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement