İhlas Vakfı 2015 Yılı Kurban Organizasyonu Bu Yıl Afyonkarahisar'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İhlas Vakfı 2015 Yılı Kurban Organizasyonu Bu Yıl Afyonkarahisar'da Yapıldı

İhlas Vakfı 2015 Yılı Kurban Organizasyonu Bu Yıl Afyonkarahisar\'da Yapıldı

İhlas Vakfı 2015 yılı Kurban Organizasyonu bu yıl Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.

25.09.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhlas Vakfı 2015 yılı Kurban Organizasyonu bu yıl Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi. Kurban Bayramının ikinci gününde gerçekleştirilen organizasyonda 76 kurban kesilirken, kesilen kurbanların etlerinin 35 yurtta kalan 3 bin 500 öğrencinin yıl boyunca yemek ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacağı kaydedildi.

İhlas Vakfının geleneksel hale getirdiği kurban kesimi organizasyonu bu yıl Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesinde ki Alp Türk Et Entegre Tesislerinde gerçekleştirildi. 70 kurbanın kesildiği organizasyonda kesilen kurbanların etlerinin yıl boyunca Türkiye genelindeki 35 İhlas Vakfı Öğrenci Yurdunun yurtlarında kalan öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamak için kullanılacağı belirtildi. Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen organizasyon öncesi açıklamalarda bulunan İhlas Vakfı Kurban Organizatörü Zekeriya Ölker, kurban bağışında bulunan hayırseverlere teşekkürlerini ileterek, organizasyonun 5 yıldan bu yana devam ettiğini hatırlattı. Kesilen kurban etlerinden 1 yıl boyunca toplamda 3 bin 500 öğrencinin faydalanacağını aktaran Ölker, "İhlas Vakfının beni vekil olarak görevlendirmiş bulunduğu Alp Türk Tesislerinde bulunmaktayım. Alp Türk tesislerinde 5 yıldır rutin olarak İhlas Vakfına vacip kurbanlarını veren vatandaşlarımızın burada İslami usullere göre kurbanlarını kesiyoruz. Kesmiş olduğumuz kurbanları 35 öğrenci yurdumuzda, 3 bin 500 civarındaki öğrencilerimizin bir yıllık et ihtiyacını karşılamış oluyoruz" diye konuştu.

KESİMLER İSLAMİ USULLERE GÖRE YAPILIYOR

Kesilen kurbanların İslami kurallar esas alınarak usulüne göre kesildiğini anımsatan Ölker şunları söyledi:

"Faaliyetlerimizi kısaca şöyle özetleyebilirim, kurbanları daha önceden gelip anlaşarak, onların tespitini yaptıktan sonra satın alıyoruz. Her vatandaşın küçükbaş hayvan olarak verseler dahi 7 kişilik hisseler halinde hayvanları burada kesiyoruz. Her bir 7 kişi için ayrı ayrı hisse satın alarak, onların ismini ben vakfın vekili olarak okuyup kesen arkadaşı vekil ediyoruz, oda onları usulüne göre kesmiş oluyor. Alp Türk tesislerini tercih etmemizin nedeni imkanların daha iyi oluşu ve burada et kesildikten sonra dinlenmesinden ve etlerin ayrıştırılmasında et yeterli olduğu için burayı tercih ediyoruz ve itina ile de bu etleri 1 yıl boyunca tüketiyoruz. İhlas Vakfına vacip olan kurbanlarını veren vatandaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Burayı tercih ettikleri için biz onlara teşekkür ediyoruz. Çünkü hakikaten burada İslami usullere göre kurbanların kesilmesi önemli olduğu için gönülleri rahat olsun, tekrar kendilerine teşekkür eder, herkese hayırlı bayramlar dilerim."

Açıklamaların ardından 76 kurban salavatlar getirilerek kesildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Vakfı 2015 Yılı Kurban Organizasyonu Bu Yıl Afyonkarahisar'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement