İho Platformu Manisa'da Görev Başında - Son Dakika
Yerel

İho Platformu Manisa'da Görev Başında

İho Platformu Manisa\'da Görev Başında

Türkiye genelinde 81 ilde teşkilatlanan İmam Hatip Okulları Platformu Manisa’nın bütün ilçelerinde teşkilatlandı.

23.11.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde 81 ilde teşkilatlanan İmam Hatip Okulları Platformu Manisa'nın bütün ilçelerinde teşkilatlandı. Manisa İmam Hatip Lisesi mezunu olan sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan platformun il koordinatörlüğünü üstlenen AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "28 Şubat sürecinde büyük darbe alan İmam Hatip Okulları'nın tekrar eski günlerine dönmesi için gayret göstereceğiz" dedi.

Türkiye genelinde 81 ilde kurulan İmam Hatip Okulları platformu Manisa Koordinatörlüğü görevini, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, İl Koordinatör Yardımcılığı görevini ise Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir üstlendi. 17 ilçede teşkilatlanan Manisa İHO Platformu ilçe temsilcileri polisevinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Manisa'daki İmam Hatip Okulları'nın durumu masaya yatırıldı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'ın da platform üyeleriyle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulduğu toplantıda, İmam Hatip Okulları'nın sorunlarının çözülmesi, eğitim düzeyinin yükseltilmesi, öğrenci sayılarının artırılması konuları konuşuldu.

BAYBATUR: "BU PLATFORMDA GÖREV ALMAK, BENİM İÇİN ONURDUR"

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur yaptığı açıklamada Manisa İmam Hatip Platformu ile ilgili bilgiler verdi. İmam Hatip Okulları Platformu'nun Türkiye genelinde 81 il ve bütün ilçelerinde teşkilatlanan bir sivil toplum hareketi olduğunu belirten Baybatur, "İmam Hatip Lisesi mezunu bir milletvekili olarak bu koordinatörlük görevini kabul ettim. Kendiside İmam Hatip Lisesi Mezunu olan Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcımız Bilal Demir'de bu platformun koordinatör yardımcısı olarak görev yapacak. 28 Şubat sürecinde büyük haksızlıklara uğrayan atılan ezilen adeta üzerinden bir silindir geçen imam hatip okullarını eski o güzel günlerine döndürmek için kurulan bu sivil toplum platformunda görev almak şahsım için büyük bir onurdur. Mezunu olduğum okuluma vefa borcumu yerine getirmek istiyorum. Bu platformda görev alan diğer arkadaşlarımda aynı düşüncelerle yola çıktılar. Hep birlikte önemli hizmetler yapacağız" dedi.

"AMAÇ İMAM HATİP OKULLARININ SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ"

Platformun amaçlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Baybatur, "Bu platformun amacı İmam Hatip Okullarında en güzel eğitim kalitesinin sağlanması, ihtiyaçlarının tespiti ve çözümü noktasında çaba sarf edilmesi, fiziki sorunlarının giderilmesi konusuna çalışmalar yapılması şeklinde işlevleri olan bu platformun Manisa'mızın 17 ilçemizde ilçe koordinatörlüğünü kurduk. Yine bu platformun içinde ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, Memur-Sen, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Manisa İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (MİSDER), Manisa İmam Hatipliler Gençlik ve Spor kulübü Derneği (MİMDER), Manisa Araştırma Derneği (MANADER) gibi önemli sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri bulunmaktadır. Zaman zaman geniş katılımlı koordinasyon toplantıları düzenleyeceğiz. Bu toplantılarda daha geniş kapsamlı olarak sorunların tespiti ve çözümü noktasında önemli adımlar atacağız" dedi.

İHO PLATFORMU İLÇE KOORDİNATÖRLERİ

İl Koordinatörlüğünü Murat Baybatur, İl Koordinatör Yardımcılığını Bilal Demir'in yapacağı platformun, ilçe koordinatörleri de şu isimlerden oluşuyor: " Akhisar: Mahmut Binay, Salihli: Hüseyin Şentürk, Soma: Ahmet Açar, Alaşehir: Rahmi Dönmez, Saruhanlı: Arif Gökoğlu, Kırkağaç: İdris Tavşancı, Demirci: Mustafa Kaya, Gördes: Ali İhsan, Gölmarmara: Adem Çakal, Şehzadeler: Enes Karataş, Yunusemre: Mehmet Turhan, Turgutlu: İsmail Eksür, Kula: Ahmet Varol, Sarıgöl: Muzaffer Erbay, Selendi: Mustafa Dede, Ahmetli: Nuri Yılmaz, Köprübaşı: Ali Korucu." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İho Platformu Manisa'da Görev Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement