İhraç Edilecek Tütünlerde Kod Uygulamasına Geçilecek - Son Dakika
Ekonomi

İhraç Edilecek Tütünlerde Kod Uygulamasına Geçilecek

Seri tütün mamulü üreticileri tarafından ihraç edilmek üzere üretilen tütün mamulleri, ürün izleme sistemine alınacak ve bu ürünlerde kod uygulamasına geçilecek.

05.03.2015 10:43  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seri tütün mamulü üreticileri tarafından ihraç edilmek üzere üretilen tütün mamulleri, ürün izleme sistemine alınacak ve 10 Haziran 2015'e kadar bu ürünlerde kod uygulamasına geçilecek.

Maliye Bakanlığının Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerde Bandrollü Ürün İzleme Sistemi Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda Maliye Bakanlığının yetkili kılındığı bazı konularda değişikliğe gidildi.

Değişiklikle seri tütün mamulü üreticileri tarafından ihraç edilmek üzere üretilen tütün mamulleri, ürün izleme sistemine alınacak ve 10 Haziran 2015 tarihine kadar bu ürünlerde kod uygulamasına geçilecek.

Tebliğle, ürün izleme sistemi tanımında da değişikliğe gidildi. Düzenleme kapsamında tütün mamulü üreticileri ve ithalatçıları için geçerli olan hükümler, makaron üreticileri ve ithalatçıları için de geçerli olarak.

Bandrollü ürün izleme sistemine kayıtlı firmalar, talep ettikleri bandrol, güvenlikli mürekkep ve/veya kodlanmış etiket miktarını yetkili firmaya yazılı olarak bildirecek. Söz konusu talepler, yetkili firma tarafından Gelir İdaresi Başkanlığının onayına sunulacak.

Frmaların bandrol taleplerinin yerine getirilebilmesi için talep tarihi itibarıyla Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının bulunmaması şartı aranacak.

Gelir İdaresi Başkanlığınca, bandrol, güvenlikli mürekkep ve/veya kodlanmış etiket talebinde bulunan firmaların belirlenmiş alacak türlerinden talep tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş bir borcu bulunup bulunmadığı araştırılacak ve vadesi geçtiği halde ödenmemiş borç bulunmadığı takdirde talep değerlendirmeye alınacak.

Alkollü içki ithalatçılarının bandrol talebinde yetkili firmaca, "bandrol talep edilen ürün" ve "talep edilen bandrol miktarı"na ilişkin olarak TAPDK'dan alınacak uygunluk onayı aranacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İhraç Edilecek Tütünlerde Kod Uygulamasına Geçilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement