Son dakika Batum haberleri, Batum son dakika, son dakika Batum

Son Dakika Batum Haberleri

  • TCG Yıldırım Fırkateyni Gürcistan'ın Batum Limanı'na Demirledi
    04 Mar TCG Yıldırım Fırkateyni Gürcistan'ın Batum Limanı'na Demirledi

    Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Yıldırım fırkateyni, NATO görevi kapsamında Gürcistan'ın Batum Limanı'na demirledi. Limanda düzenlenen karşılama töreninde iki ülkenin milli marşları çalındı ve dans gösterileri yapıldı. Türkiye'nin Gürcistan'a verdiği destek vurgulandı ve fırkateynin NATO göreviyle Gürcistan'a önemli destek sağlayacağı belirtildi.

  • Samsun TSO, Gürcistan ile iş birliğini artırmak için Batum'a çalışma gezisi düzenledi
    23 Şub Samsun TSO, Gürcistan ile iş birliğini artırmak için Batum'a çalışma gezisi düzenledi

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Gürcistan ile karşılıklı iş birliği ve ticareti artırmak amacıyla Batum'a çalışma gezisi gerçekleştirdi. Samsun TSO heyeti, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu ve Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı gibi önemli isimlerle görüşmeler gerçekleştirdi. Heyet, Samsun'un ekonomi, sanayi ve ihracat potansiyelini tanıtarak, iş fırsatları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaretin sonunda Samsun TSO heyeti, Türkiye-Gürcistan İş Konseyi ve Gürcistan Uluslararası Yatırımları Derneği Başkanı ile bir araya geldi.

  • Gürcistan'da doğan bebek, KTÜ Farabi Hastanesi'nde başarılı operasyonla tümörden kurtuldu
    05 Şub Gürcistan'da doğan bebek, KTÜ Farabi Hastanesi'nde başarılı operasyonla tümörden kurtuldu

    Gürcistan'da doğan 40 günlük bebek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla gözünün arkasındaki tümörden kurtuldu. Bebeğin göz arkasında bulunan ve göz sinirlerine bası yapan tümör, KTÜ Farabi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü tarafından ameliyatla alındı. Ameliyat sonrası bebeğin gözü normal şekline kavuştu ve tedavi süreci başarıyla tamamlandı.

  • Gürcistan Başkonsolosu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı Ziyaret Etti
    05 Şub Gürcistan Başkonsolosu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı Ziyaret Etti

    Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu. İashvili, TTSO'nun Tiflis - Trabzon direkt uçak seferleriyle ilgili çalışmalarını takdir ettiğini ve çok olumlu bulduğunu belirtti. Başkonsolos İashvili, TTSO'nun sağlık turizmi ve ticareti artırma çalışmalarını desteklediğini ifade ederek, her türlü iş birliği ve diyaloğa açık olduklarını vurguladı.

  • Türkiye'nin en hızlı akan nehri olan Çoruh buz tuttu
    03 Şub Türkiye'nin en hızlı akan nehri olan Çoruh buz tuttu

    Türkiye'nin en hızlı akan nehri olan Çoruh Nehri'nin bazı bölümleri buzla kaplandı. Geceleri eksi 20 dereceye düşen hava sıcaklığı Çoruh Nehri'nin yüzeyinde buzlanmaya neden oldu. Çevre sakinleri de buz tutan nehir çevresinde gezintiye çıkıp, fotoğraf çektirdi.

  • Kızıldeniz'deki saldırılar Türkiye'yi alternatif rota olarak ön plana çıkarıyor
    31 Oca Kızıldeniz'deki saldırılar Türkiye'yi alternatif rota olarak ön plana çıkarıyor

    Uluslararası yük taşımacılığında Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Kızıldeniz'deki saldırılar, Türkiye'yi ve Orta Koridor rotasını alternatif olarak değerlendirmeye yönlendiriyor. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Orta Koridor'un önemini vurgulayarak, bu rotanın cazip hale getirilmesi halinde ülkeye ekonomik kazanımlar sağlayacağını belirtti.

  • Trabzon İl Sağlık Müdürü: Sağlık turizmi geçen yıla göre daha iyi durumda
    26 Oca Trabzon İl Sağlık Müdürü: Sağlık turizmi geçen yıla göre daha iyi durumda

    Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, sağlık turizmine ilişkin açıklamalarda bulundu. Usta, ildeki hastaneleri, kamu, özel ve fakülteyi sağlık turizminden yararlandırmaya çalıştıklarını ve geçen yıla göre bu yıl daha iyi sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Ayrıca, dış ülke vatandaşlarının memnuniyetlerini sağlamak için iş akış süreçlerini gözden geçirdiklerini ifade etti. Usta ayrıca, Şehir Hastanesi'nin yapımının 25 Şubat 2025'te tamamlanmasının planlandığını söyledi.

  • Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Çarşamba Ticaret Borsası'nda kabul edildi
    24 Oca Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Çarşamba Ticaret Borsası'nda kabul edildi

    Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili'yi kabul ederek, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacaklarını belirtti. İki ülke arasındaki tarımsal faaliyetler ve ticari imkanlar konusunda fikir alışverişi yapıldığı ziyarette, fındık üretiminde yaşanan kahverengi kokarca sorunu da ele alındı.

  • Gürcistan Trabzon Başkonsolosu: Türkiye ile ilişkilerimiz en üst seviyelerde
    23 Oca Gürcistan Trabzon Başkonsolosu: Türkiye ile ilişkilerimiz en üst seviyelerde

    Samsun Salıpazarı Batum Acara Derneği'nin yeni hizmet binası açılış törenine katılan Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İaşvili, Türkiye ile ilişkilerin en üst seviyelerde olduğunu belirtti.

  • Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu: Türkiye ile ilişkilerimiz en üst seviyelerde
    23 Oca Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu: Türkiye ile ilişkilerimiz en üst seviyelerde

    Samsun Salıpazarı Batum Acara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yeni hizmet binası açılış törenine katılan Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İaşvili, Türkiye ile ilişkilerin çok iyi olduğunu belirtti.

  • Samsun Salıpazarı'nda Batum Acara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hizmete Girdi
    23 Oca Samsun Salıpazarı'nda Batum Acara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hizmete Girdi

    Samsun'un Salıpazarı ilçesinde Batum Acara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Gürcistan Trabzon Başkonsolosu, Salıpazarı Kaymakamı, Belediye Başkanı ve birçok davetli katıldı. Dernek, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilere katkı sunmayı hedefliyor ve Salıpazarı'nda kültür zenginliklerini koruma ve geliştirme amacıyla faaliyet gösterecek.

  • Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenlendi
    23 Oca Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenlendi

    Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.

  • Gürcü köyünde sınırı geçen ineğin sahibi aranıyor
    12 Oca Gürcü köyünde sınırı geçen ineğin sahibi aranıyor

    Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'ne bağlı Kırnati köyünde sınırı geçerek gelen bir ineğin sahibi bulunmaya çalışılıyor. Köy halkı, ineğe nöbetleşe bakıp karnını doyuruyor ve ahırlarında misafir ediyor. İki köy arasındaki sınır ve nehirden kaynaklı hayvanların karşı köye geçmesi olağan bir durum olarak kabul ediliyor.

  • Karadeniz'de Hamsi Avı Düşüşe Geçti
    11 Oca Karadeniz'de Hamsi Avı Düşüşe Geçti

    Karadeniz'de son yılların en bereketli hamsi sezonu yaşanırken, yılbaşından sonra hamsi avı düşüşe geçti. Bu durum hamsi fiyatlarına da yansıdı. Gürcistan sularında başlayan hamsi avı da beklentileri karşılayamadı. Denizer Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Recep Denizer, hamsinin Türk karasularında ortadan kaybolduğunu belirtti. Hamsi göçünü erken tamamladığı için şu anda Karadeniz'deki kuyularda kalıyor. Sezonun hamsi açısından iyi geçtiği ifade edildi.

  • Karadeniz'de petrol rüyası gerçek oldu
    20 Ara Karadeniz'de petrol rüyası gerçek oldu

    Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.

  • Okul yönetimi ve öğretmenler öncü oldu, öğrencilerin resimleri 4 ülkede sergilendi
    17 Ara Okul yönetimi ve öğretmenler öncü oldu, öğrencilerin resimleri 4 ülkede sergilendi

    KOCAELİ Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin yaptığı resimler Ukrayna, Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan'da sergilendi.

  • Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Samsun TSO'yu ziyaret etti
    07 Ara Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Samsun TSO'yu ziyaret etti

    Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Romanadze ve beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

  • Hopa'da karaya oturan geminin çıkarılması için çalışmalar başladı
    02 Ara Hopa'da karaya oturan geminin çıkarılması için çalışmalar başladı

    Hopa ilçesinde fırtınada karaya oturan kuru yük gemisinin çıkarılması için İstanbul'dan gelen uzman ekip, dalgıçlarla dipte onarım ve hasar tespit çalışmalarına başladı. Gemideki çalışmaları bölge halkı ilgiyle izliyor.

  • Hopa'da karaya oturan gemi için kurtarma operasyonu planlanıyor
    30 Kas Hopa'da karaya oturan gemi için kurtarma operasyonu planlanıyor

    Artvin'in Hopa ilçesi açıklarında fırtınada sürüklenip karaya oturan kuru yük gemisi için kurtarma operasyonu alternatifleri belirlendi. Hasarlı kısmı onarılacak olan gemi römorkörlerle çekilecek veya parçalara ayrılarak taşınacak.

  • Hopa açıklarında karaya oturan gemi için kurtarma operasyonu planlanıyor
    28 Kas Hopa açıklarında karaya oturan gemi için kurtarma operasyonu planlanıyor

    Hopa açıklarında etkili olan fırtına nedeniyle karaya oturan Palau bandıralı kuru yük gemisi için kurtarma operasyonu planlanıyor. Gemide mahsur kalan 13 mürettebat halatlarla kurtarıldı. Gemi, uzman ekiplerce güvenli bölgeye çekilecek.

  • Hopa'da fırtına nedeniyle karaya oturan kuru yük gemisindeki personeli tahliye etmek için çalışma başlatıldı
    28 Kas Hopa'da fırtına nedeniyle karaya oturan kuru yük gemisindeki personeli tahliye etmek için çalışma başlatıldı

    Artvin'in Hopa ilçesinde fırtına nedeniyle karaya oturan kuru yük gemisindeki 12 personeli tahliye etmek için çalışma başlatıldı. Gemi personeli, uzman ekipler tarafından kurulan halat sistemiyle kıyıya alınmaya çalışılıyor.

  • Artvin AFAD Müdürü: 13 kişi güvenli şekilde kurtarıldı
    28 Kas Artvin AFAD Müdürü: 13 kişi güvenli şekilde kurtarıldı

    Hopa'da karaya oturan yük gemisinin içindeki 13 kişilik mürettebat, Artvin AFAD İl Müdürü Kemal Şenlioğlu ve ekipleri tarafından güvenli bir şekilde karaya indirildi. Operasyon başarıyla tamamlandı.

  • Hopa'da karaya oturan yük gemisinin mürettebatı kurtarıldı
    27 Kas Hopa'da karaya oturan yük gemisinin mürettebatı kurtarıldı

    Hopa açıklarında karaya oturan yük gemisinin içindeki 13 kişilik mürettebat, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucunda kurtarıldı. Operasyonun sağlıklı bir şekilde tamamlandığı belirtildi.

  • Artvin'de yük gemisi karaya oturdu
    27 Kas Artvin'de yük gemisi karaya oturdu

    Artvin'in Hopa ilçesinde yük gemisi karaya oturdu.

  • Hopa'da kuru yük gemisi karaya oturdu
    27 Kas Hopa'da kuru yük gemisi karaya oturdu

    Artvin'in Hopa ilçesinde fırtına nedeniyle bir kuru yük gemisi dalgalara dayanamayarak önce kıyıya sürüklendi, ardından karaya oturdu. Gemide bulunan 12 personel için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

  • Çaykur Rizespor, Dinamo Batumi ile hazırlık maçında galip geldi
    19 Kas Çaykur Rizespor, Dinamo Batumi ile hazırlık maçında galip geldi

    Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Dinamo Batumi ile oynadıkları hazırlık maçının ardından yaptığı açıklamada, maçın zaman zaman lig maçı temposunda geçtiğini belirtti. Palut, maçın faydalı olduğunu ve forma şansı bulamayan oyuncuları gözlemleme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

  • Çaykur Rizespor, Dinamo Batumi'yi 3-2 mağlup etti
    19 Kas Çaykur Rizespor, Dinamo Batumi'yi 3-2 mağlup etti

    Trendyol Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor, hazırlık maçında Gürcistan ekibi Dinamo Batumi'yi 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçta Çaykur Rizespor'un gollerini Oscar Pinchi, Casper Hojer ve Sinan Osmanoğlu kaydederken, Dinamo Batumi'nin gollerini ise Jakobsen ve Patsatsia attı.

  • CUMHURİYET'İN 100. YILI - Cumhuriyet'in uluslararası tapuları: Lozan, Montrö, Ankara, Gümrü ve Kars
    28 Eki CUMHURİYET'İN 100. YILI - Cumhuriyet'in uluslararası tapuları: Lozan, Montrö, Ankara, Gümrü ve Kars

    Türkiye, Kurtuluş Savaşı yıllarından İkinci Dünya Savaşı'nın hemen öncesindeki sürece kadar imzaladığı Lozan, Montrö, Ankara, Gümrü ve Kars gibi antlaşmalarla uluslararası toplumdaki prestijli yerini ve topraklarındaki hakimiyetini tüm dünyaya duyurdu.

  • Sarp Sınır Kapısı'nda Gürcistan'a geçişte uzun kuyruklar oluştu
    15 Eki Sarp Sınır Kapısı'nda Gürcistan'a geçişte uzun kuyruklar oluştu

    Türk vatandaşlarının hafta sonunu Gürcistan'ın Batum kentinde geçirmek istemesi nedeniyle Sarp Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluştu. Gümrük kapısındaki sistem çökünce, vatandaşlar saatlerce sıra beklemek zorunda kaldı.

  • Kamu Başdenetçisi Malkoç: 'Gürcistan'ın huzuru ve refahı, Türkiye'nin huzuru ve refahı demektir'
    10 Eki Kamu Başdenetçisi Malkoç: "Gürcistan'ın huzuru ve refahı, Türkiye'nin huzuru ve refahı demektir"

    Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye ile Gürcistan'ın stratejik ortak ülkeler olduğunu belirterek "Gürcistan'ın huzuru ve refahı demek, aynı zamanda Türkiye'nin huzuru ve refahı demektir.

  • Maydonoz Döner, yeni nesil franchise modeliyle büyümeye devam ediyor
    06 Eki Maydonoz Döner, yeni nesil franchise modeliyle büyümeye devam ediyor

    Maydonoz Döner'in Kurucusu ve Genel Müdürü Ömer Şeyhin, düşük maliyetli ve karlı yatırımla bayilik ağını genişlettiklerini belirterek, Türkiye'de ve Avrupa'da şube sayılarını artırarak daha çok kişiye iş imkanı ve istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Şirketin kendi üretim tesisleri ve lojistik depolarıyla güçlü bir marka olduğunu vurgulayan Şeyhin, yeni üretim tesislerinin franchise noktalarına esneklik ve rekabet avantajı sağlayacağını ifade etti.

  • Gürcistan'ın Batum şehrinde dron pilotu meteor düşmesini görüntüledi
    04 Eki Gürcistan'ın Batum şehrinde dron pilotu meteor düşmesini görüntüledi

    Gürcistan'ın Karadeniz kıyısındaki Batum şehrinde bir dron pilotu, ışıklandırılan binaları görüntülerken aniden bir meteor düşmesini kaydetti. Kısa süreli olarak geceyi aydınlatan meteor, alev topuna dönüştükten sonra gözden kayboldu.

  • Gürcistan hangi yarım kürede? Gürcistan'ın konumu ve harita bilgisi
    02 Eki Gürcistan hangi yarım kürede? Gürcistan'ın konumu ve harita bilgisi

    Gürcistan, Güney Kafkasya'da yer alırken coğrafi olarak Kuzey Yarımküre'de bulunmaktadır. Azerbaycan, Ermenistan, Türkiye ve Rusya ile komşu olan bu ülke, çeşitli kültürlerin etkisi altında kalmıştır. Başkenti Tiflis olan Gürcistan, aynı zamanda ekonomik ve kültürel merkez olarak kabul edilir. Ülke, Büyük Kafkas Dağları'nın bir bölümüne ev sahipliği yapar ve Karadeniz kıyıları güzel plajlara sahiptir. İç bölgeleri yeşil vadiler, nehirler ve göllerle kaplıdır.

  • KTÜ Farabi Hastanesi'nde sağlık turizmi artıyor
    29 Eyl KTÜ Farabi Hastanesi'nde sağlık turizmi artıyor

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi, sağlık turizmindeki hasta sayısının her geçen yıl arttığını belirtti. Özellikle Gürcistan'dan gelen hastaların sayısı oldukça yüksek.

  • Erdoğan'ın Zengezur Koridoru çıkışı İran'da nasıl yankı buldu?
    28 Eyl Erdoğan'ın Zengezur Koridoru çıkışı İran'da nasıl yankı buldu?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zenzegur Koridoru önerisine İran'ın olumlu yaklaştığını söyledi ancak İran'dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

  • Rize'nin Çayeli İlçesi Açıklarında Petrol Potansiyeli Araştırılıyor
    18 Eyl Rize'nin Çayeli İlçesi Açıklarında Petrol Potansiyeli Araştırılıyor

    Gümüşhane Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Jeolojik Mühendisi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafız Maden, Çayeli ilçesinin açıklarında petrol potansiyelini araştırmak için numuneler alarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına gönderdi. Bölgede Osmanlı dönemlerine uzanan bir petrol rezerv alanı bulunduğunu belirten Maden, sızıntılar üzerinde yapılan hesaplamaların günde 1 ton petrolün yüzeye sızdığını ve yılda yaklaşık 350 ton petrolün bu şekilde kaybolduğunu gösterdiğini ifade etti. Sismik araştırmaların ardından sondaj faaliyetlerine geçileceği belirtildi.

  • Karadeniz'de Çayeli açıklarında petrol potansiyeli araştırılıyor
    13 Eyl Karadeniz'de Çayeli açıklarında petrol potansiyeli araştırılıyor

    Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan örnekler, petrol potansiyelinin belirlenmesi amacıyla analize gönderilecek. Jeofizik çalışmalarıyla elde edilen veriler neticesinde TPAO'nun bölgede sismik çalışma yapması ve sondaj çalışmalarının yapılması planlanıyor.

  • Gürcistan'da iş makinesine el konuldu, vatandaş yardım istedi
    12 Eyl Gürcistan'da iş makinesine el konuldu, vatandaş yardım istedi

    2019 yılında Gürcistan'a alt yapı işi yapmak için giden bir vatandaşın bobcat iş makinesine Batum Gümrük Kapısı'nda el konuldu. Gürcistan Devleti'nin iş makinesini vermediği ve 3 milyona yakın zararının olduğunu ifade eden vatandaş yardım istedi.

  • Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Topaloğlu: 'Sarp Sınır Kapısı'na Alternatif Kapılar Düşünülebilir'
    10 Eyl Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Topaloğlu: "Sarp Sınır Kapısı'na Alternatif Kapılar Düşünülebilir"

    Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu üyesi Alişan Ender Topaloğlu, Sarp Kınır Kapısı’ndaki yoğunlukla ilgili "Sarp Sınır Kapısı’nın önemi yüksek ve yükü ağır. Bu nedenle Sarp Sınır Kapısı’na alternatif kapılar düşünebiliriz. Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan (Muratlı) Maradit Sınır Kapısı'nı düşünebiliriz ve bu konuda çalışma yapılabilir. Maksat isteyen istediği kapıyı kullanabilsin ve Sarp Sınır Kapısı'nın da yoğunluğunu ortadan kaldıracaktır. Eğer bu kapı açılmaz ise insanlarımızın dediği gibi 'Sarp Sınır Sapısı çalışmıyor' ve 'Gürcistan araba almıyor' gibi söylemler olacaktır, bu gibi sıkıntıların yaşanması devam edecektir” dedi.

  • Gürcistan Vatandaşları Türkiye'yi Okul Alışverişi İçin Tercih Ediyor
    10 Eyl Gürcistan Vatandaşları Türkiye'yi Okul Alışverişi İçin Tercih Ediyor

    Gürcistan vatandaşları, ülkelerindeki yüksek fiyatlar nedeniyle Türkiye'yi tercih ederek okul alışverişi yapıyor. Kemalpaşa'da bulunan esnaf, Gürcülerin parasının Türk parasından daha değerli olduğunu belirterek, Gürcülerin burada daha uygun fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söylüyor.

  • MÜSİAD Tiflis Toplantısında Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticari ilişkiler ele alındı
    29 Ağu MÜSİAD Tiflis Toplantısında Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticari ilişkiler ele alındı

    MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye ile Gürcistan arasındaki ticari ilişkilerin artırılması için gereken konuları Tiflis ve Batum toplantıları sırasında ele aldıklarını söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması hedefleniyor.

  • Çelebi: 'Sarp'ta personel sayısı artırılmalı, fiziki şartlar iyileştirilmeli'
    17 Ağu Çelebi: "Sarp'ta personel sayısı artırılmalı, fiziki şartlar iyileştirilmeli"

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, yaşanan büyük yoğunluk nedeniyle tır, küçük araç ve yolcu geçişlerinde aksamalar yaşanan Sarp Sınır Kapısı'nda inceleme lerde bulanarak yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

  • TTSO Başkanı Erkut Çelebi, DEİK Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan'ı ziyaret etti
    16 Ağu TTSO Başkanı Erkut Çelebi, DEİK Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan'ı ziyaret etti

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Gürcistan'da Türk iş dünyasının etkisini artırmak için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Çelebi, Uluslararası Yatırımcılar Derneği çatısı altında bir güç birliği oluşturmanın önemini vurguladı. DEİK Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Başkanı Osman Çalışkan ise Çelebi'ye teşekkür ederek, yatırım rehberliği konusunda yardıma hazır olduklarını ifade etti.

  • TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Acara Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti
    15 Ağu TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Acara Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Gürcistan'ın Batum kentinde Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Giorgi Romanadze ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Çelebi, Türk iş insanlarını üretime dayalı sektörlere yönlendirmek için iş birliği yapabileceklerini belirtti. Ayrıca, sağlık turizmi ve alternatif turizm çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayarak, Gürcistan iş dünyası ile ilişkileri artırmak istediklerini ifade etti. TTSO'daki Avrupa İşletmeler Ağı benzeri bir yapı oluşturulması için destek vereceklerini de belirten Çelebi, yatırım danışmanlığı ofisi kurarak Gürcistan'da yatırım yapmak isteyen iş insanlarına danışmanlık hizmeti sağlayacaklarını söyledi.

  • Rusya'ya karşı protesto gösterisi Batum Limanı'nda
    31 Tem Rusya'ya karşı protesto gösterisi Batum Limanı'nda

    Rusya'nın Soçi kentinden hareket eden bir kruvaziyer, Gürcistan'ın Batum kentindeki limanda protesto gösterisi ile karşılandı. Göstericiler, Rusya'ya karşı sloganlar atarak, gemideki Rus turistlerin Batum'a girmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Polis ile göstericiler arasında arbede çıktı ve 9 kişi gözaltına alındı.

  • Kafkas dansıyla kendilerine hayran bıraktılar
    27 Tem Kafkas dansıyla kendilerine hayran bıraktılar

    Gölcük'te düzenlenen Uluslararası Kafkas Folklor etkinliğine Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve Gürcistan'dan katılan folklor ekibi, muhteşem gösteriler ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Gösterileri sahneleyen ekip, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer tarafından tebrik edildi.

  • Yenilenen Hyundai KONA Türkiye yollarında!
    24 Tem Yenilenen Hyundai KONA Türkiye yollarında!

    Hyundai’nin tepeden tırnağa yenilenen B-SUV segmentindeki temsilcisi KONA ülkemizde satışa sunuldu.

  • KKTC'li Bakan Arıklı: 'Burası 10 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak, teknik çalışmalarla 15 milyona çıkabilir'KKTC, Yeni Ercan...
    20 Tem KKTC'li Bakan Arıklı: "Burası 10 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak, teknik çalışmalarla 15 milyona çıkabilir"KKTC, Yeni Ercan...

    - KKTC'li Bakan Arıklı: "Burası 10 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak, teknik çalışmalarla 15 milyona çıkabilir" KKTC, Yeni Ercan Havalimanı'na kavuşuyor KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Yeni Ercan...

  • Beşiktaş ve Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde rakiplerini belirledi
    20 Tem Beşiktaş ve Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde rakiplerini belirledi

    UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran, Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Tiran, Dinamo Batum'u 2-1 mağlup ederek tur atladı. Zimbru ise La Fiorita'yı 1-0 yenerek 2. eleme turuna çıktı. Bu sonuçlarla Beşiktaş'ın rakibi Tiran, Fenerbahçe'nin rakibi ise Zimbru oldu. Adana Demirspor ise Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk maçlar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

  • KKTC'li Bakan Arıklı: 'Burası 10 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak, teknik çalışmalarla 15 milyona çıkabilir'
    20 Tem KKTC'li Bakan Arıklı: "Burası 10 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak, teknik çalışmalarla 15 milyona çıkabilir"

    KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Yeni Ercan Havalimanı'na farklı ülkelerden direkt uçuşların olabileceğini ifade ederek, "Burası 10 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı olacak, ancak teknik çalışmalarla 15...

  • UEFA Avrupa Konferans Ligi 1. Eleme Turu Maçları Tamamlandı
    14 Tem UEFA Avrupa Konferans Ligi 1. Eleme Turu Maçları Tamamlandı

    Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvası UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 1. eleme turu ilk maçları tamamlandı. Beşiktaş'ın rakibinin belirleneceği eşleşmede Tiran ile Dinamo Batum 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin rakibinin belli olacağı eşleşmede ise La Fiorita ile Zimbru 1-1 berabere kaldı. Rövanş karşılaşmaları 18 ve 20 Temmuz'da oynanacak.

  • Başkan Mahçiçek, 'Her yıl bir milyon insan şehrimizi ziyaret edecek' KKTC ve Gürcistan'dan Kahramanmaraş'a EXPO 2023 ziyareti
    13 Tem Başkan Mahçiçek, 'Her yıl bir milyon insan şehrimizi ziyaret edecek' KKTC ve Gürcistan'dan Kahramanmaraş'a EXPO 2023 ziyareti

    Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023'ün uluslararası katılımcı ülkelerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ile Gürcistan'da bulunan dünyanın en eski ve en çok bitki çeşitliliğine sahip Batum Botanik Bahçesi'nin Genel Müdürü İrakli Archaia ve Peyzaj Müdürü Tengiz Terialadze'yi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 özelinden hazırlanan hediyeleri misafirlerine takdim etti.

  • İngiltere, Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nı kazandı
    08 Tem İngiltere, Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nı kazandı

    İngiltere, Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 1-0 yenerek şampiyon oldu. Curtis Jones'un attığı golle rakibini mağlup eden İngiltere, turnuvayı gol yemeden tamamladı.

  • Fatsa'da Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle 19 Kişi Hastaneye Başvurdu
    07 Tem Fatsa'da Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle 19 Kişi Hastaneye Başvurdu

    Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan Fatsa Devlet Hastanesi'ne, Ankara'dan Gürcistan'ın Batum şehrine giden 46 kişilik folklor ekibinden bazıları rahatsızlanarak başvurdu. Karın ağrısı, ishal, bulantı ve kusma şikayetleriyle hastaneye müracaat eden 19 kişiden 7'si tedavilerinin ardından taburcu edildi. 12 kişi ise müşahede altında tutulurken tetkiklerinin devam ettiği belirtildi.

  • Ordu'da 46 kişi yemekten zehirlendi, tur otobüsü ile hastaneye kaldırıldılar
    07 Tem Ordu'da 46 kişi yemekten zehirlendi, tur otobüsü ile hastaneye kaldırıldılar

    Ankara'dan Gürcistan'a giden folklor kafilesi yedikleri yemekten zehirlendi. Dönüş yolunda rahatsızlanan 46 kişi Ordu'nun Fatsa ilçesinde hastaneye kaldırıldı. Tur otobüsü ile Gürcistan'a giden folklor ekibi, dönüş öncesi Batum'da yemek yedi. Folklor kafilesi dönüşte yolda fenalaştı. Bazıları ambulanslarla bazıları da tur otobüsüyle Fatsa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 46 kişiden 26'sı taburcu edilirken, 20 kişi ise müşahede altına alındı. Müşahede altında olanların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

  • Bayram Tatili Kemalpaşa Esnafını Olumsuz Etkiledi
    02 Tem Bayram Tatili Kemalpaşa Esnafını Olumsuz Etkiledi

    Artvin'in Kemalpaşa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'nda bayram tatili nedeniyle oluşan yoğunluk, esnafı olumsuz etkiledi. Gürcistan'a yapılan seyahatler azalırken, taksiciler ve pazar esnafı da işlerinin düştüğünü belirtti. Yoğunluk nedeniyle kapıda oluşan kuyruklar ve trafiğin artması, esnafın işlerini olumsuz etkiledi.

  • Batum'a giden vatandaşlar kur farkından dolayı pahalılıktan şikayetçi
    02 Tem Batum'a giden vatandaşlar kur farkından dolayı pahalılıktan şikayetçi

    Bayram tatilinin son günlerinde Batum'a gezmeye giden ve kur farkından dolayı fiyatların pahalılığından yakınan bir vatandaş, fiyatların Türkiye'ye kıyasla çok bir farkı olmadığını belirtti. Diğer vatandaşlar da Batum'un pahalı olduğunu ancak gezmeye değer bir yer olduğunu ifade etti.

  • Sarp Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı tatili yoğunluğu
    27 Haz Sarp Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı tatili yoğunluğu

    Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine, Gürcistan'ın da Türkiye üzerinden Avrupa'ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'ndaki yolcu ve araç yoğunluğu her geçen gün artarken, bu yoğunluk Kurban Bayramı dolayısıyla yaklaşık 2 katına çıktı. Bayram tatili öncesi günlük 15-18 bin yaya geçişinin olduğu sınır kapısında 9 günlük bayram tatilini de fırsat bilen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk ile bu sayı günlük yaklaşık 80 bine ulaştı. Sınır Kapısında yoğunluğun bayram süresince devam edeceği ön görülüyor.

  • Sarp Sınır Kapısı'nda bayram tatili yoğunluğu
    26 Haz Sarp Sınır Kapısı'nda bayram tatili yoğunluğu

    Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan en önemli kara hudut kapılarından Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'nda bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor. Günlük ortalama 14-15 bin kişinin geçiş yaptığı kapıdan 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla 23-25 Haziran tarihlerinde 78 bin 981 yolcu geçiş yaptı. Vatandaşlar yurt dışı turlarıyla veya bireysel olarak Gürcistan'a geçiş yapıyorlar.

  • Sarp Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı tatili yoğunluğu
    26 Haz Sarp Sınır Kapısı'nda Kurban Bayramı tatili yoğunluğu

    Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkaslar ile Orta Asya ülkelerine, Gürcistan'ın da Türkiye üzerinden Avrupa'ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'ndaki yolcu ve araç yoğunluğu her geçen gün artarken, bu yoğunluk Kurban Bayramı dolayısıyla yaklaşık 2 katına çıktı. Bayram tatili öncesi günlük 15-18 bin yaya geçişinin olduğu sınır kapısında 9 günlük bayram tatilini de fırsat bilen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk ile bu sayı günlük yaklaşık 80 bine ulaştı. Sınır Kapısında yoğunluğun bayram süresince devam edeceği ön görülüyor.

  • Azerbaycan Ordusu 105. Kuruluş Yıl Dönümünü Zaferle Kutluyor
    26 Haz Azerbaycan Ordusu 105. Kuruluş Yıl Dönümünü Zaferle Kutluyor

    Azerbaycan'da Silahlı Kuvvetler Günü ve ordunun 105. kuruluş yılı kutlanıyor. Osmanlı subaylarının katkılarıyla kurulan ordu, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile işbirliği sayesinde bölgenin en güçlüleri arasında yer alıyor. Gücünü 44 gün süren Karabağ Savaşı'nda gösteren Azerbaycan ordusu, kuruluş yıl dönümünü mağlubiyet ve işgalin getirdiği buruklukla değil topraklarını işgalden kurtarmanın ve zaferin gururuyla kutluyor. İki ülke arasında savunma sanayisi alanındaki işbirliği de gelişerek savaş gücünü artırdı. Azerbaycan ordusunun yeni gücü olarak bilinen komandolar, Ermenistan ordusunun provokasyonu sonrası başlatılan operasyonda başarısını kanıtladı.

  • Batum'un Lezzetli Mutfak Mirası
    22 Haz Batum'un Lezzetli Mutfak Mirası

    Batum, tarihi yapıları ve muhteşem manzaralarının yanı sıra lezzetli yemekleriyle de büyüleyici bir şehir. Khachapuri, Khinkali ve deniz mahsülleri gibi yerel lezzetler, Batum mutfak deneyimini unutulmaz kılıyor. Bu lezzetler, yerel kültürü ve yaşam tarzını deneyimleme fırsatı sağlıyor ve Batum'daki zengin mutfak mirasını keşfetme yolculuğu, bir sonraki ziyaret için sabırsızlanmaya neden oluyor.

  • Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakipleri hakkında bilgiler
    21 Haz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un rakipleri hakkında bilgiler

    Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi FK Zalgiris Vilnius (Litvanya) / FC Struga (Makedonya) eşleşmesinin galibi olacak. Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden bir diğeri de Moldova ekibi Zimbru Chisinau. Beşiktaş'ın olası rakiplerinden biri Arnavut ekibi Tirana. Adana Demirspor'un rakibi ise Romanya temsilcisi Cluj oldu.

  • Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Tiran-Dinamo Batum eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak
    21 Haz Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Tiran-Dinamo Batum eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak

    Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Tiran-Dinamo Batum eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İlk maç 27 Temmuz, rövanş maçı ise 3 Ağustos'ta yapılacak. Siyah-beyazlı ekip, ilk maçı kendi evinde oynayacak. Dinamo Batum, geçen sezonu 2. sırada tamamladı ve maçlarını 20 bin kapasiteli Batumi Stadı'nda oynuyor. Tiran takımı Arnavutluk'tan Avrupa kupalarına en fazla katılan takım konumunda ve maçlarını 9 bin 500 kapasiteli Selman Stermasi Stadı'nda oynuyor. Tiran, Arnavutluk liginde geçtiğimiz sezonu 2. sırada bitirdi.

  • Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu
    21 Haz Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu

    UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda mücadele edecek Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu. Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla eşleşirken, Beşiktaş Tirana-Dinamo Batum eşleşmesinin, Fenerbahçe ise La Fiorita-Zimbru eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İlk karşılaşmalar 27 Temmuz, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta yapılacak. İkinci ve üçüncü eleme turundan sonra play-off turunu da geçen takımlar, 21 Eylül'de başlayacak grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.

  • Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Tirana (Arnavutluk) - Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak
    21 Haz Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Tirana (Arnavutluk) - Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak

    Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Tirana (Arnavutluk) - Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

  • Uluslararası Karadeniz Kral Kupası'nda Torpedo Kutaisi birinci oldu
    15 Haz Uluslararası Karadeniz Kral Kupası'nda Torpedo Kutaisi birinci oldu

    Altınordu Samsun Futbol Okulu tarafından düzenlenen 'Uluslararası Karadeniz Kral Kupası'nda Gürcistan temsilcisi Torpedo Kutaisi 1. oldu. Yurt dışından 4, Samsun'dan 6 takımın katılımıyla 2 gün boyunca şenlik havasında geçen turnuvada çocuklar, velileri ile birlikte doyasıya eğlendi.

  • Batum: Doğal Güzellikleri ve Canlı Kültürüyle Keşfedilmeye Değer Bir Şehir
    13 Haz Batum: Doğal Güzellikleri ve Canlı Kültürüyle Keşfedilmeye Değer Bir Şehir

    Batum, Karadeniz'in doğu kıyısında, tarihi ve doğal güzelliklerin baş döndürücü bir karışımına sahip bir kent. Şehirde bulunan Batum Bulvarı, Batum Meydanı, Batum Botanik Bahçesi, Alphabetic Tower ve Ali ve Nino heykelleri gibi yerler ziyaret edilebilir. Ayrıca, Aziz Nicholas Kilisesi, Batum Arkeoloji Müzesi ve Kemal Turmanidze Etnografya Müzesi gibi tarihi yapılar da görülmeye değer. Batum, herkesin keşfetmesi gereken bir yer.

  • Milli Sporcu Ediz Gürel Gürcistan'da Şampiyon Oldu
    13 Haz Milli Sporcu Ediz Gürel Gürcistan'da Şampiyon Oldu

    Türkiye Satranç Federasyonu'nun açıklamasına göre, Ediz Gürel 2023 Dünya Yaş Grupları Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda 16 yaş kategorisinde şampiyon oldu. Organizasyona 35 ülkeden 430 satranç sporcusu katıldı. Ayrıca milli sporcu, Azerbaycan'da düzenlenecek FIDE Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek. 12 yaş kızlar kategorisinde yarışan Arya Aydoğan ise 8 puanla 4. sırada yer aldı. TSF Başkanı Gülkız Tulay, milli sporcuları tebrik etti.

  • Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi öğrencileri Salıpazarı ilçesinde
    09 Haz Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi öğrencileri Salıpazarı ilçesinde

    Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Turizm Fakültesinden 30 kişilik öğrenci grubu, Salıpazarı Batum Acara ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

  • Türk ressamlarının eserleri Batum'da sergilendi
    05 Haz Türk ressamlarının eserleri Batum'da sergilendi

    Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu öncülüğünde Acara Özerk Cumhuriyeti Ressamlar Birliği ve Akçaabat Belediyesi işbirliğinde 30 Türk ressamın eserlerinin yer aldığı sergi, Gürcistan'ın Batum kentinde açıldı. Gürcü ressamların da Akçaabat'ta sergi açacağı bildirildi.

  • Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Japaridze'den TTSO'ya ziyaret
    02 Haz Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Japaridze'den TTSO'ya ziyaret

    Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti.

  • Şanlıurfa'daki şehit yakınlarına Karadeniz turu
    20 May Şanlıurfa'daki şehit yakınlarına Karadeniz turu

    Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit polis yakınlarına yönelik Trabzon, Rize ve Batum gezisi düzenlendi.

  • Şanlıurfa'daki şehit yakınlarına Karadeniz turu düzenlendi
    20 May Şanlıurfa'daki şehit yakınlarına Karadeniz turu düzenlendi

    Şanlıurfa'daki şehit yakınlarına Karadeniz turu düzenlendi Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit polis yakınlarına yönelik Trabzon, Rize ve Batum gezisi düzenlendi.

  • İtalyada muz kolilerinde 2.7 ton kokain ele geçirildi
    16 May İtalyada muz kolilerinde 2.7 ton kokain ele geçirildi

    Ekvadordan İtalyanın Gioia Tauro limanına getirilen konteynerlerdeki muz kolilerinde piyasa değeri 800 milyon eurodan fazla olan 2.7 ton ağırlığında kokain ele geçirildi.

  • Ekvadordan İtalya'ya Getirilen Konteynerlerde 2.7 Ton Kokain Ele Geçirildi
    16 May Ekvadordan İtalya'ya Getirilen Konteynerlerde 2.7 Ton Kokain Ele Geçirildi

    Ekvadordan İtalyanın Gioia Tauro limanına getirilen konteynerlerdeki muz kolilerinde piyasa değeri 800 milyon eurodan fazla olan 2.7 ton ağırlığında kokain ele geçirildi.

  • İtalya'da 27 Ton Saf Kokain Ele Geçirildi
    16 May İtalya'da 27 Ton Saf Kokain Ele Geçirildi

    İtalya Mali Polisi, Gioia Tauro limanında gerçekleştirdiği operasyonda, Ekvador'dan Gürcistan'ın Batum limanı üzerinden Ermenistan'a giden iki konteynerde 27 ton saf kokain ele geçirdi. Ele geçirilen narkotik maddenin değeri 800 milyon avronun üzerinde. Gioia Tauro limanında Ocak 2021'den bugüne kadar toplamda yaklaşık 37 ton kokain ele geçirildiği açıklandı.

  • 25 Aylık Gürcü Bebek Solunum Sorunundan Kurtuldu
    16 May 25 Aylık Gürcü Bebek Solunum Sorunundan Kurtuldu

    Soluk borusundaki darlık nedeniyle nefes almakta güçlük çeken 25 aylık Gürcü bebek Ege Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu. Bebeğin soluk borusunun 2 ayrı noktasında 2 milimetrelik darlık tespit edildi ve acil operasyon kararı verildi. Ameliyat başarılı geçti ve bebeğin rahat nefes alması sağlandı. Anne, Türk doktorlara teşekkür etti.

  • Milli Eskrimciler Büyükler Dünya Kupasında Ana Tabloya Kalma Başarısı Gösterdi
    12 May Milli Eskrimciler Büyükler Dünya Kupasında Ana Tabloya Kalma Başarısı Gösterdi

    Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, İspanya ve Gürcistan'da başlayan Büyükler Dünya Kupası'nda milli eskrimciler ön eleme turlarını başarıyla tamamlayarak ana tabloya kalmayı başardı. Kadınlar kılıç kategorisinde Deniz Selin Ünlüdağ, Iryna Shchukla ve Nisanur Erbil, erkekler kılıçta ise Enver Yıldırım mücadelelerine devam edecekler. Organizasyon, 14 Mayıs Pazar günü takım müsabakalarının ardından sona erecek.

  • Eskrimde hafta sonundaki uluslararası organizasyonlarda 48 sporcu yarışacak
    11 May Eskrimde hafta sonundaki uluslararası organizasyonlarda 48 sporcu yarışacak

    Eskrimde, hafta sonu İspanya ve Gürcistan'da Büyükler Dünya Kupası'nda 11 sporcu, Bulgaristan'daki EFC 14 Yaş Altı Circuit Turnuvası'nda ise 37 sporcu madalya mücadelesi verecek.

Advertisement