İhracata Dönük Kredilerdeki Artış - Son Dakika
Ekonomi

İhracata Dönük Kredilerdeki Artış

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer: "Merkez Bankası'nın ihracata dönük kredilerde yapmış olduğu artış ve kredi maliyetlerini aşağı çeken kararı çok gecikmiş olsa da umutlarımızı artırmıştır"

31.10.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Merkez Bankası'nın ihracata dönük kredilerde yapmış olduğu artış ve kredi maliyetlerini aşağı çeken kararının çok gecikmiş olsa da umutlarını artırdığını söyledi.

Özer, Denizli Ticaret Odası ekim ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, küresel ekonomideki normalleşmenin küçük düzeltmelerle devam ettiğini belirtti.

İhracata dönük son teşvikler umut verici olduğunu belirten Özer, "İhracatın ekonomik büyümeye katkısı 2014 yılı içinde pozitif olmuştur. Merkez Bankası'nın ihracata dönük kredilerde yapmış olduğu artış ve kredi maliyetlerini aşağı çeken kararı çok gecikmiş olsa da umutlarımızı artırmıştır. Ekonomik büyüme ve bunun sürekliliği için yatırım ortamının geliştirilmesi, sanayi yatırımlarının artırılması şarttır. Türkiye ve benzeri ülkelerin yabancı kaynak ihtiyacı bir süre daha küresel piyasalardan düşük faizle karşılanacak gibidir" diye konuştu.

Denizli'den bu yıl eylül ayı itibariyle 172 ülkeye ihracat yapıldığını kaydeden Özer, ihracat artışının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.12 oranında artışla 2 milyar 439 milyon dolar olduğunu ifade etti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İhracata Dönük Kredilerdeki Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement