İhsanoğlu Antalya'da İftara Katıldı - Son Dakika
Politika

İhsanoğlu Antalya'da İftara Katıldı

İhsanoğlu Antalya\'da İftara Katıldı

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı makamı kimsenin tekelinde değildir. Hiçbir partinin hisarında değildir." dedi.

26.07.2014 22:03  Güncelleme: 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı makamı kimsenin tekelinde değildir. Hiçbir partinin hisarında değildir. Bu millet istediği insanı, şahsı cumhurbaşkanlığına getirecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Antalya'daki seçim çalışmaları kapsamında Muratpaşa Belediyesi tarafından Konuksever Mahallesi'nde verilen iftar yemeğine katıldı.

Kendisiyle ilgili tanıtım filminin yayınlanmasının ardından kürsüye gelen İhsanoğlu, kalabalığı selamlamayı ihmal etmedi.

Mübarek Ramazan ayında güzel şeyler dinlediklerini ifade eden İhsanoğlu, "Kuran ı Kerim'den ayetler, Yunus Emre'den şiirler dinledik. Bunların hepsi bizi yüce ahlaka, nezakete zerafete davet ediyor. Bizim dinimiz, kültürümüz bize nazik, terbiyeli mütevazi, alçak gönüllü olmayı davet ediyor. Kibirli olmayı, başkasına hakaret etmeyi değil başkasına kötü laf etmek değil bize nazik davranmayı talep ediyor. Dinimiz kültürümüz bunu gerektiriyor. Biz bu ibretleri alarak başkalarının da bu ibretten nasibini almasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL"

Antalya'da gördüğü ilginin Diyarbakır'da da aynı olduğunu dile getiren İhsanoğlu, "Memlekette artık herkes her şeyin farkında. Herkes kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Millette 10 Ağustos ta kararını buna göre verecektir. Bizim mücadelemiz, bu yola çıkışımız, bir demokratik alternatif sunma imkanıdır. Cumhurbaşkanı makamı kimsenin tekelinde değildir. Hiçbir partinin hisarında değildir. Bu millet istediği insanı, şahsı cumhurbaşkanlığına getirecektir. Bir dikte etme, bir söz geçirme, bir ismi forse etme işlemi yoktur. Bunun zamanı geçmiştir artık. Türkiye'nin önünde üç alternatif var. Üçünün de eşit şartlarda başlaması lazım. Üç kişiden birisi bütün devletin imkanlarını tahsisatını etrafında olan, bütün işadamlarının imkanlarıyla kampanyaya haksız bir rekabet başlamıştır" şeklinde konuştu.

'Devletin resmi televizyonu Başbakan'a 500 dakika yer verirken diğer adaylara 5 dakika veriyor' diyen İhsanoğlu, "Mağduriyetten bahsediyor. 'Biz vesayet sistemini ortadan kaldıracağız' diyorlar. Sen her şeye sahip olacaksın 2 sene devleti idare edeceksin, 7 sene kendi adayın idare edecek siz hala vesayet var bunu kaldıracağız diyeceksiniz. 'İhsanoğlu vesayet sisteminin adamıdır' diyeceksiniz. Adama sorarlar RTÜK'ü, YÖK'ü neden kaldırmadın. Bunlar 12 Eylül yasasının vesayet sisteminin kurumları değil mi? Niye kaldırmadınız bunları?. Bunların mevzuatını hükümete bağımlı hale getirdiniz. Bütün özerklik unsurlarını ortadan kaldırdınız. TRT'yi şikayet ediyorsunuz RTÜK'e o bir şey demiyor. Dünya karşısında Türkiye zor duruma girdi. Üçüncü dünya ülkeleri gibi devletin televizyonu, devletin başındaki insanın nutuklarını yayınlaması başka ülkeleri hatırlatıyor. Bu ülkeleri saymak istemiyor. Bu ülkelerden birisi komşumuzdur. Biz hiçbir şeyin mevkii peşinde değiliz" dedi.

"EKMEĞİ BÖLERİZ, VATANI BÖLMEYİZ"

Millete hizmet etme peşinde olduklarının altını Çizen İhsanoğlu, "Biz vesayet kurma peşinde değiliz. Biz parti vesayetini kaldırmak için mücadele ediyoruz. Biz askeri bürokratik vesayeti kaldırdıysak şimdi politik vesayeti kaldırmak için mücadeleye başlıyoruz. 10 Ağustos'u mücadeleyi Türkiye kazanacaktır. Bizim davamız ekmek davasıdır. Ekmek Türkiye'nin refahı demek. Türkiye'nin huzuru demek. Türkiye'nin birliği dirliği demek. Sevgi ekmeye geldik. Bu ekmeğimizi de bütün 76 milyon vatandaşla paylaşmak istiyoruz. Biz herkesle ekmeğimizi paylaşmaya hazırız ama vatanı kimseyle paylaşmayız. Ekmeği böleriz ama vatanımızı bölmeyiz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İhsanoğlu'na ekmek sembolü olan plaket ve Antalyaspor atkısı verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İhsanoğlu Antalya'da İftara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement