İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan'la Telefonda Görüştü - Son Dakika
Politika

İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan'la Telefonda Görüştü

"Çatı Aday" olarak Köşk seçimlerinde yarışacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu, rakipleri Başbakan Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı arayarak bayramlarını kutladı.

28.07.2014 14:46  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çatı aday olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu, diğer iki aday, Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'ı telefonla arayarak bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayramın birinci günü sabahı, kendisine destek veren ya da vermeyen, tüm siyasi partilerin liderlerini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun ayrı ayrı arayarak, bayramlarını kutladı.

"ÇOCUKLARINIZ VE TORUNLARINIZLA, HAYIRLI BAYRAMLAR..."

Başbakan Erdoğan 'la yaptığı telefon görüşmesinde bayram tebriğini ileten İhsanoğlu, "Çocuklarınız ve torunlarınızla, hayırlı bir bayram geçirmenizi dilerim" dedi. Başbakan Erdoğan da İhsanoğlu'na aynı dileklerle yanıt verdi.

DEMİRTAŞ'LA DİYARBAKIR'I KONUŞTULAR

İhsanoğlu, bir diğer Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı da tebrik için aradı. Demirtaş'la bayramlaşmanın ardından, İhsanoğlu'nun Cuma günü yaptığı Diyarbakır mitingi ele alındı. Demirtaş, İhsanoğlu'na, "İyi bir miting gerçekleştirmişsiniz" derken, İhsanoğlu da, "Keşke siz de orada olsaydınız. Görüşme imkanı bulurduk" yanıtını verdi.

LİDERLERİ TEK TEK ARADI

Türk halkının ve İslam aleminin bayramını kutlayan İhsanoğlu, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile mecliste grubu bulunan partilerin genel başkanlarını arayarak bayramlarını kutladığını söyledi.

İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Bu Sabah ailemizle birlikte Sabah kahvaltısı sofrasındayken, başta sayın cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza ve mecliste grubu bulunan sayın genel başkanlara en iyi bayram dileklerimi sundum. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ailesi ile bizi destekleyen meclis dışındaki partilerin genel başkanlarını arayarak karşılıklı bayram tebriğini yapmış bulunuyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum. Türkiye'nin bir bayram havası yaşamasını temenni ediyoruz. 76 milyon yurtaşımızın, Gazze'de Irak'ta Suriye'de Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin ve bütün dünyada mazlum olan, sıkıntı çeken müslümanların huzur içinde olmalarını cenab-ı Allah'tan niyaz ederim. Kuzey Irak'ta o gaddar, terörist IŞİD tarafından rehin tutulan evlatlarımızın bir an evvel ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum."

"BENDE DAVUL ZURNA YOK"

Konuşmasının ardından yanına yaklaşan bir vatandaşın "İsrail politikalarına karşı sizden ciddi bir kınama istiyoruz" sözlerine İhsanoğlu, "Benim bu konuda defalarca açıklamalarım oldu." diye yanıt verdi. Aynı vatandaşın "ben duymadım" şeklindeki sözleri karşısında ise İhsanoğlu, "İsrail'in bu zülmü, tecavüzü, insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor. Belki siz beni takip etmediğiniz için çok hüzünleniyor ve üzülüyorsunuz. Benim heyecanım sizinkinden daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini hayatımda çok defa gördüm. Genel sekreterlik görevim sırasında 2008-2009 yıllarında aynı senaryoyu gördüm ve devlet terörü uygulayan İsrail'e karşı durabilen tek uluslararası kuruluşun genel sekreteriyim. Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Konseyi'nden kınama kararı çıkarttım. Ancak ben bunları yaparken sesli yapmadım. Bende davul zurna yok. Ben Gazze'ye ilk kez yardım götüren uluslararası kuruluşların başındayım. Ben bunları yaptığım halde ve son 20 günde defalarca söylememe rağmen bana karşı yalan söylüyorlar. Siz yalanları dinliyorsunuz."

İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan\'la Telefonda Görüştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan'la Telefonda Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • taner: Oylar ihsanogluna. 54 25 Yanıtla
  • one minutten fazlasini biliyor: BIR DEFA ADAM COK BILGILI SUPER INGILIZCE BILIYOR ONE MINUTTEN FAZLASINI BILIYOR KALBI TEMIZ HARAMLA CALMA CIRPMAYLA ISI OLMAZ TOPRAK BUTUNLUGUNU KORUR AGIR BASLI BIR ADAM BUTUN HALKI TEMSIL EDER 19 41 Yanıtla
  • orjinal: ekmelettin şu kato dagındaki yatan gerillalarıda ziyaret etmelisin pkk o zaman oyunu belki verir. 16 30 Yanıtla
  • saltuk: işte gerçek demokrat demokrasi dersi vermiş tebrikler ihsanoğlu oyumuz ihsanoğluna 27 6 Yanıtla
  • EL KASSAM: MAVI MARMARA KATLIAMINDAN SONRA TAYYIB 2 INCI BIR FILO KALKACAK VE ONUN ICINDE BENDE OLUCAM DEDI. ISRAIL EĞER GEMI GELIRSE TEPKIMIZ AYNI OLACAK DEMISTI VE GITMEDI TAYYIP UYUTTU MILLETI. ONDAN SONA ISRAIL TAYYIBE SEN CIK ONE MUNIT DE NE DERSEN DE UYUT YETERKI MILLETI 22 6 Yanıtla
  • resat: banada şimdi msj attı e ihsanoğlu :) 15 0 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: TARAF DEĞİLİM ŞİMDİLİK AMA, TEMİZ SİYASETİ NE KADAR ÖZLER HALE GELMİŞİZ? POLEMİKSİZ, KÖTÜ İTHAMSIZ, YALANSIZ, ARGOSUZ, İFTİRASIZ, HAKARETSİZ, KİBİRSİZ, ŞERSİZ, TEMİZ AĞIZLI SİYASETİ NE KADAR DA ÖZLEM DUYAR HALE GELMİŞİZ? ÇOK MU GÖRÜLÜYOR BU ÜLKENİN İNSANLARINA BU TEMİZ SİYASET? YOKSA BİZLER Mİ HAKEDİYORUZ KİRLENMİŞ AĞIZLARI KİRLENMİŞ SİYASETİ? BİNLERCE İNSANIN ÖNÜNDE HAKERETLER EDİLİYOR VE İŞİN ACI TARAFI BU HAKARETLERE UMARSIZCA PERVASIZÇA ALKIŞLAYAN MİLLETİMİZ? BİZ NE OLDUK BÖYLE? NE HALE GELDİK? BESLEDİĞİ KUŞ'U ÖLDÜ DİYE BİR ÇOCUĞA TAZİYEYE GİDEN BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİ NE HALE GELDİ BÖYLE? KABUL EDELİM Kİ. . KİRLENDİK 12 0 Yanıtla
  • cemal bonru: pkk nın oyu belli , çanak tutucu akapenin adayına . . . 0 0

Advertisement