İhsanoğlu, DSP Genel Başkanı Türker'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

İhsanoğlu, DSP Genel Başkanı Türker'i Ziyaret Etti

İhsanoğlu, DSP Genel Başkanı Türker\'i Ziyaret Etti

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretleri kapsamında DSP Genel Başkanı Masum Türker'i ziyaret etti.

26.06.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretleri kapsamında DSP Genel Başkanı Masum Türker'i ziyaret etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, parti ziyaretleri kapsamında DSP Genel Başkanı Masum Türker'i makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından İhsanoğlu ve Türker basın mensuplara açıklamada bulundu. DSP ile görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Geçen hafta kendisi ile İstanbul'da çok detaylı bir görüşme oldu. Bu görüşmeden umutlu olarak çıkıyorum. Türkiye'nin farklı meselelerini özellikle Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili hususları görüştük. Şunu kısaca söyleyebilirim ki bugün başlayan bu temaslarımızın neticesinde büyük bir ivme ve uzlaşma zemini daha da genişlemektedir. Sağda, solda ve merkezde olan partilerin desteği gittikçe artmaktadır. Ben bundan dolayı çok umutluyum. DSP Genel Başkanına ve Sayın Genel Başkan Yardımcılarına, yönetimine teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ülkemizin büyük tecrübeye imza atan, iktidar olan halen Türkiye'de siyasi yelpaze de önemli yer işgal eden DSP'nin desteği önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çok hayati öneme sahiptir. Çok ümitliyim."

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Türker, Türkiye'de farklı seçeneğin çıkmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanı aday adayı olarak, aday olma talebinde bulunan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, daha önce Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanıyla yaptığımız konuşmadaki profile ve Türkiye'nin ihtiyacına uygun olarak ortaya koyduğumuz tabloya göre belirlenmiş ve önce iki parti tarafından açıklanmıştı. Biz o aman bu sürecin devam ettiğini söylemiştik. Daha sonra İstanbul'da Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, beni ve bazı arkadaşlarımı birlikte ziyaret ederek Türkiye adına neler düşündüğünü nasıl bir tarafsız Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi kucaklayacağını açıkladı. Bugün bu düşüncelerini resmi olarak partimizde bu görüşmeler bağlamında tekrarlarken Türkiye'nin bütünlüğünü sağlayacak, bölünmesini önleyecek, iktidardan yana değil, iktidara karşı değil yalnız Türk halkı adına çalışacak bir Cumhurbaşkanlığı profili içinde düşüncelerini paylaştı. Türkiye'de seçeneğin çıkması memnuniyet verici. Bugüne kadar sadece yalnız iktidar partisinin lideri ya da göstereceği kişinin aday olacağı beklentisi vardı. Bugün Sayın İhsanoğlu ile birlikte, Türkiye'nin seçeneksiz olmadığını, Türkiye'ye yalnız belirli çevrelerin, belirli söylemleri dayatacağı değil, bütün Türkiye'yi kucaklayacak ve taraf olduğu tek yer Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, milletiyle ayrılmaz varlığı olan bu birlikteliği sağlayacak bir Cumhurbaşkanı profildir" dedi.

Parlamento dışında siyasi partilerin genel başkanlarının da ortak önergeye imza atması gerektiğini belerten Türker, şöyle devam etti:

"Biz bu görüşmelerden sonra değerlendirmeden sonra görüşümüzü sizlerle paylaşacağız. Sayın İhsanoğlu'nun desteklenmesi kararımızla birlikte aynı zamanda kendisinin Yüksek Seçim Kurulu'na yalnız milletvekilleri yoluyla değil destekleyecek parti liderlerinin de imzalayacağı önerge ile birlikte bütün Türkiye'yi kucakladığını parlamento dışında kalan partilerinde sistemin içine olacağı bir yaklaşım içinde olacağını düşünüyoruz. Biz kendisine başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun diliyoruz. Bu çetin yolun aşıldığında özellikle Türkiye'nin Orta Doğu'da gerek Batı dünyasında, gerekse Doğu dünyasıyla bozulmuş olan dış ilişkilerinin tekrar güçlü devlet imajıyla oturtulabileceğinin de beklentisi olduğunu belirtmek istiyorum."

Türker, Biz destekleme kararımızı resmen açıkladıktan sonra destelediğimiz adayın her zaman yanında duracaklarını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İhsanoğlu, DSP Genel Başkanı Türker'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement