İhsanoğlu: IŞİD Terörist Örgütün Dik Alasıdır - Son Dakika
Politika

İhsanoğlu: IŞİD Terörist Örgütün Dik Alasıdır

İhsanoğlu: IŞİD Terörist Örgütün Dik Alasıdır

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, IŞİD'in, terörist örgütün dik alası olduğunu vurgulayarak, "Biz bunlara terörist diyemiyormuşuz, bazıları öyle söylüyor." dedi.

01.08.2014 15:14  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, IŞİD'in, terörist örgütün dik alası olduğunu vurgulayarak, "Biz bunlara terörist diyemiyormuşuz, bazıları öyle söylüyor. Ben şahsen diyorum, çünkü ben bunları çok iyi tanıyorum. 9 sene bunlarla mücadele ettim, çok iyi tanıyorum" dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Ekmeleddin İhsanoğlu, kendilerinin yaptırdıkları dahil, hiçbir ankete güvenmediğini belirterek, "Benim için anket 10 Ağustos'ta yapılacaktır ve ondan yüzde 60 oy çıkacağına eminim. Çünkü, bu ilgi nedir Allah aşkına? 30 gün önce ilan edilmiş aday etrafında 13 parti ve bu hınca hınç, dopdulu, binlerce, yüzlerce insan bir ufak haberle geliyorlar ve sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Söyledikleri sözlerden anlıyorsunuz ki bu millet değişim istiyor, yeni bir ses, nefes istiyor. 12 senedir duyduğu sesten farklı bir ses istiyor. İhtiyacı var buna. Alternatif bu. Bu, anayasal bir haktır" diye konuştu.

İstiklal Marşı polemiklerine de tepki gösteren Ekmeleddin İhsanoğlu, "Ben İstiklal Marşı'nı anamın sütüyle emdim" şeklinde konuştu.

Arefe günü şehitlik ziyareti sırasında Mehmet Akif Ersoy'un kabrinde fatiha okuyup, ailelerle sohbet ettiğini ifade eden İhsanoğlu, "Devletin kendilerinin kapısını hiç çalmadığını söylediler. Başkalarının peşindeler, bizim evladımızı şehit edenlerin peşindeler diye şikayette bulundular" ifadelerini kullandı. Okuduğu "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" mısralarında yaptığı vurgusunun anlaşılmadığını dile getiren İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Şüheda, şehidin çoğuludur. Bu söz de Çanakkale şehitleriyle ilgili, çünkü Çanakkale tarihimizde en yoğun şehit verdiğimiz yerdir. Çanakkale ile ilgili olduğunu söyledim. Ben de öyle yorumluyorum. Şimdi beni edebiyattan imtihan edenler şunu düşünmeli. Ben bu edebiyatı çok iyi biliyorum. Beni su parası, ekmek parası, başörtüsünden imtihan ettiler. Buradan da imtihan etmek isteyenlere şunu söylüyorum, İstiklal Marşı, Çanakkale Savaşı, Yahya Kemal Beyatlı ve Fuzuli'nin 'Su Kasidesi' bunlardan birini seçsinler. Ama en önemlisi, insanların edepten sınıftan geçmesidir. Bu arada, şühedanın edebiyatıyla değil, şehitlerin aileleriyle meşgul olsunlar. Bana Monşer dediler, suç yüklediler. Bana şimdi İstiklal Marşı bilmiyor diye bir suç yüklüyorlar. Helal olsun. Seviye buysa buna diyecek bir halim yok. Ben yine de Sayın Başbakanım diyorum çünkü benim devlet terbiyem bunu gerektiriyor. Ben İstiklal Marşı'nı, Mehmet Akif Ersoy'u, anamın sütüyle emdim. Biz, Akif'in emanetine hiçbir zaman ihanet etmedik. O satırların altına imzamı atarım. Türk oğlu Türk'üm. Benim hiçbir zaman başka pasaportum olmadı. Evet gurbette doğdum ama bu toprakların insanıyım. Gurbette doğan bu toprakların değerini daha iyi bilir."

22 Temmuz Operasyonu'nun sorulması üzerine de yorum yapan İhsanoğlu, " Türkiye'nin en büyük gündemi hukukun üstünlüğü kavramının sarsılmış olmasıdır. Yargı büyük darbe aldı. Siyaset yargıya karıştı şimdi de kolluk kuvvetine karışıyor. Biz çok üzülüyoruz. Polisler kendi meslektaşlarını memurlarını, amirlerini kelepçeliyorlar. Bu polisler içinde belki hata yapan vardır ama ortaya bir delil konması, iddiaların sağlam olması lazım ve teşhir edilmemeleri lazım."

Bir basın mensubunun, "PKK ve IŞİD terör örgütü müdür?" sorusuna, "IŞİD terörist örgütün en dik alasıdır" diyen İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'deki terörist faaliyetleriyle alakalı zaten mahkeme kararları var. Yurt dışından da müracaat edildi ve bozulmadı. Bu kararlar yerinde kaldığı sürece, kimsenin buna laf söyleyecek lüzumu yok. ve buna karşı çıkanlar, milli mutabakatın dışına çıkmış oluyorlar. Gelelim IŞİD belasına. Bu terör sırf bize yönelik değil, tüm dünyaya beladır. Bunlar Kuzey Irak'ta Hz. Yunus'un mezarını yıktılar. Kubbeleri yıktılar. Türkmen kardeşlerimizi diyarlarından, illerinden kovdular ve genç kızlarımızı, 12-13 yaşındaki kızlara tecavüz edip videolarını çekip elektrik direklerine asıp öldürdüler. ve bular cirit atıyorlar bizim kevgire dönmüş sınırlarımızın etrafında. ve biz bunlara terörist diyemiyor muşuz, bazıları öyle diyor. Ben şahsen diyorum. Çünkü ben bunları çok iyi tanıyorum. Nereden geldiklerini, başka gruplar da var, 9 sene bunlarla mücadele ettim ben, çok iyi tanıyorum. Üzerinde 1 saat konuşurum ama zamanımız kısıtlı." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İhsanoğlu: IŞİD Terörist Örgütün Dik Alasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement