İhsanoğlu'ndan Bozkurt İşareti Açıklaması: Antrenmansızdım - Son Dakika
Güncel

İhsanoğlu'ndan Bozkurt İşareti Açıklaması: Antrenmansızdım

MHP'den milletvekili adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, bozkurt işareti yapamamasıyla ilgili "O gün antrenmansızdım. Biraz da Twitter'dakilere malzeme vermiş olalım" dedi.

06.05.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İstanbul 2. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Habertürk gazetesinden Kübra Par'a verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı.

İhsanoğlu, MHP'den aday olmasıyla ilgili olarak "Uzun yıllardan beri ailece MHP'ye yakınız. Rahmetli kayınpederim Prof. Emin Bilgiç rahmetli Alparslan Türkeş Bey ile yakın dosttu. Kayınpederim bir süre Türk Ocağı Başkanlığı ve Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığı yapmış, Türkiye'nin yetiştirdiği büyük ilim adamlarından birisiydi" dedi.

MHP'den aday olduktan sonra bozkurt işareti yapamamasıyla ilgili eleştirilere de yanıt veren İhsanoğlu, "O gün antrenmansızdım. Canım biraz da Twitter'dakilere malzeme vermiş olalım" şeklinde konuştu.

İşte İhsanoğlu ile yapılan röportajdan bir kesit;

-Devlet Bey ile aranız nasıldır?

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra lütfedip ziyaretime geldiler. Dostluğumuz hiçbir zaman kesilmedi, yakın münasebetimiz devam etti.

-MHP'den aday olmanız aile içinde nasıl karşılandı?

Uzun yıllardan beri ailece MHP'ye yakınız. Rahmetli kayınpederim Prof. Emin Bilgiç rahmetli Alparslan Türkeş Bey ile yakın dosttu. Kayınpederim bir süre Türk Ocağı Başkanlığı ve Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığı yapmış, Türkiye'nin yetiştirdiği büyük ilim adamlarından birisiydi. Ayrıca rahmetli Türkeş Başbakan Yardımcısı iken Libya seyahatinde ona danışman olarak eşlik ettim ve o seyahatte yakından ilişki kurduk. Ben hayatım boyunca hiçbir partiye girmedim ama MHP içerisinde çok yakın arkadaşlarım vardır. Tuğrul Bey o isimlerden birisidir. Yani ülkücü camianın yabancısı değilim.

-Çocuklarınız "Yoruldun, artık yeni bir maceraya girme" dediler mi?

E biraz öyle oldu! (Gülüyor) -"Enerjim tam, üstesinden gelirim" mi dediniz? Evet! (Gülüyor)

"O GÜN ANTRENMANSIZDIM"

-MHP'den aday olduktan sonra bozkurt işaretini yapamamanız espri konusu oldu!

O gün antrenmansızdım. Canım biraz da Twitter'dakilere malzeme vermiş olalım! (Kahkahalar)

"OYLAR AK PARTİ'DEN MHP'YE KAYACAK"

-MHP iktidar umudu vermezken vatandaş neden size oy versin?

Ben bu kanaatte değilim. Muhafazakâr milliyetçi kitle şimdiye kadar MHP ve AK Parti arasında gidip geliyordu. Bu seçimlerde oyların AK Parti'den MHP'ye kaydığını görüyoruz. Çünkü AK Parti 12 senedir çizdiği zikzakları artık örtemez oldu. Vatandaş çözüm süreci meselesindeki samimiyetsizliği görüyor. Ekonomik vaziyet parlak değil. Komşularımızla ticarette sıkıntılar var. Asgari ücretin alım gücü azalıyor. İktidar yorgunluğu ve parti içi kadrolar arasında akortsuzluk var. Bütün bunlar Türkiye'nin bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu seçimde MHP iktidara talip. Öyle görülüyor ki 4 partili bir Meclis'te Türkiye tek parti tahakkümünden kurtulacaktır.

-Dört partili Meclis derken HDP'nin barajı aşmasına mı işaret ediyorsunuz? Çözüm süreci konusundaki şahsi fikriniz nedir?

Ben MHP'nin milletvekili adayıyım. Bu konuda partimizin politikaları ve genel başkanımızın beyanatı esastır. Ancak değişik başlıklar altında iktidarın başlatmış olduğu süreç hep kapalı kapılar ardında, TBMM'nin bilgisi dışında sürdürüldü. Halkın büyük bir kesiminin kendilerinin tavrını benimsemediğini gören iktidar, pozisyon değiştirerek ak dediklerine kara demeye başladı. 2. Mahmud döneminde Topkapı Sarayı'ndaki Mukaddes Emanetler Dairesi'ne getirilen ve asırlardır korunan Hz. Osman'a ait Mushaf'ın nadir sayıdaki tıpkı basımından biri Ekmeleddin Bey'in evinde bulunuyor.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

-Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz için pişman mısınız?

Hayır, katiyen pişman değilim. Anayasal bir görev yaptım. Cesur bir karar aldığıma inanıyorum. Çektiğim bütün zahmet ve sıkıntılara rağmen, bir daha böyle bir şey olsa yine yaparım çünkü korku rejimine meydan okuyacak birilerinin olması lazım.

-Kazanamayınca ne hissettiniz?

Hakkımda bir tenkit furyası başlattılar. Beni Venüs'teki yaratıklar aday göstermedi, TBMM'deki iki anamuhalefet partisi gösterdi. Bunun kadar meşru bir şey olabilir mi? Oysa bunu bir hak gaspı gibi göstermeye çalıştılar. "Seni kimse tanımıyor. Kim oluyorsun da aday oluyorsun?" diye üstüme geldiler. "CHP ve MHP neden kendi adaylarını göstermedi?" diyorlar. Kendi adaylarını gösterselerdi kendi oy oranlarını alacaklardı. 77 milyona hitap edecek bir aday gösterdiler. Bu sanki bir kabahatmiş gibi gösterildi. Seçimin sonuçlandığı gün "Aldığım yüzde 40'a yakın oyu 'İhsanoğlu tanınmıyor' diyenlere ithaf ediyorum" diye bir açıklama yapmıştım. Hâlâ aynı fikirdeyim.

İhsanoğlu\'ndan Bozkurt İşareti Açıklaması: Antrenmansızdım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İhsanoğlu'ndan Bozkurt İşareti Açıklaması: Antrenmansızdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • KOPER: şu insanı şöyle büyük olayların içine sokuyosunuz ya Allah razı olsun çok güldürüyosunuz :DDD 2 29 Yanıtla
  • mehmet: pis ırkçı faşolar kahr olun emi 5 8 Yanıtla
  • mehmet: pis ırkçı faşolar kahr olun emi 4 6 Yanıtla
  • teksasssss: AKP Kazanacak sonunda desem kac begeni alirim 3 7 Yanıtla
  • kemal: ÇOK EFENDİ BİR ABİMİZ VALLA SÜPER BİR ADAM ORTA DOĞU UZMANI 7 DİL BİLİYO ALLAH YOLUNU BAHTINI AÇIK ETSİN 4 5 Yanıtla
  • kemal: BÖYLE TERBİYELİ EFENDİ İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR 5 4 Yanıtla
  • kurtt: ACEMILIĞİN GEÇER EKMELETTİN HEPİMİZİ TEKMELEDİN.MHP.Lİ OLARAK. BU PARTIM CUMHURBAŞKANI OLARAK SADECE SENİ SEÇME YETENEĞİNE SAHİPSE OYUM HARAM OLSUN.... BEN OYUMU AKP.YE VERECEĞIM..BECERIKSIZLER.... 2 6 Yanıtla
  • yorumcu: tayibin etkisin den daha kurtlumamis 5 2 Yanıtla
  • istanbulda iyi aday: iyi reklam yapıldi simdide mhp adayı süper 5 1 Yanıtla
  • yorumcu: aciklamaya gel antiramansiz dim ee yaslilik tabi 1 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement