İhsanoğlu: "Toplum, gerginlik, cepheleşme, zıtlaşma istemiyor" - - Son Dakika
Politika

İhsanoğlu: "Toplum, gerginlik, cepheleşme, zıtlaşma istemiyor" -

İhsanoğlu: "Toplum, gerginlik, cepheleşme, zıtlaşma istemiyor" -

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin 10 Ağustos'ta çok önemli bir karar vereceğini belirterek, "Sırf cumhurbaşkanlığı meselesi değil. Türkiye, istikrar için imtihan verecek.

22.07.2014 22:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye'nin 10 Ağustos'ta çok önemli bir karar vereceğini belirterek, "Sırf cumhurbaşkanlığı meselesi değil. Türkiye, istikrar için imtihan verecek. İstikrar devam etsin mi yoksa istikrar sona ersin mi?" dedi.

İhsanoğlu, Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan İhsanoğlu, Türkiye sanayisinin yüzde 31'i, ticaretinin ise yüzde 18'ini temsil eden İzmir'in verdiği 350 milyon dolarlık verginin yüzde 2'sini geri alabildiğini belirtti.

Ülkede son yıllarda büyük kalkınma hamlelerinin olduğunu, son 12 sene içerisinde milli gelirin 3 bin dolardan 10 bin dolara yükseldiğini dile getiren İhsanoğlu, son 4 yılda ise dar gelir tuzağı içerisinde kalındığını savundu. 10 bin dolar sınırının yükselemediğini, büyüyen hasılanın dağılımında adaletsizlikler olduğunu öne süren İhsanoğlu, Türkiye'nin bu modeli gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti.

İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye, 10 Ağustos'ta büyük bir imtihanla karşı karşıyadır. 10 Ağustos'ta Türkiye çok önemli karar verecek. Sırf cumhurbaşkanlığı meselesi değil. Türkiye, istikrar için imtihan verecek. İstikrar devam etsin mi yoksa istikrar sona ersin mi? Türkiye maceralara ve risklere mi sürüklensin? Türkiye'nin vereceği karar budur. Hepimizin arzusu Türkiye'nin ekonomik gelişmesinin istikrar içinde yürümesidir. Gerek sanayinin gerek ticaretin büyümesi için istikrarı temin etmek lazım. İstikrar olmadan, ekonomi gelişmeden huzur olmaz. İstikrar olmadan ülkede gerginlik giderilemez."

- "Toplum, gerginlik, cepheleşme, zıtlaşma istemiyor"

Türkiye'nin, huzur, güven istediğini vurgulayan İhsanoğlu, "Toplum, gerginlik, cepheleşme, zıtlaşma istemiyor. Türkiye, bütün olarak, 76 milyonun yek vücut hareket etmesini istiyor. Halbuki biz son yıllarda biraz tuhaf bir noktaya geldik. 'Toplumun yarısı bana destek versin, ben o destekle istediğimi elde edeyim, hükümeti kurayım, iktidarı kurayım bu benim için yeterli...' Bu noktadan sonra bu olamaz. Hele cumhurbaşkanının, devletin başının bu lüksü yoktur. Ülkeyi, bu riske sürüklemek mümkün değildir" diye konuştu.

İhsanoğlu, "Türkiye'nin 10 Ağustos'ta kararını vermesi lazım. Bu kararın muhakkak istikrardan, huzurdan yana ve toplumda güven tesisine matuf olması lazım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İhsanoğlu: 'Toplum, gerginlik, cepheleşme, zıtlaşma istemiyor' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement