İhtiyaç Sahibi Ailelere Yakacak Yardımı - Son Dakika
Yerel

İhtiyaç Sahibi Ailelere Yakacak Yardımı

İhtiyaç Sahibi Ailelere Yakacak Yardımı

Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) İl Müdürü Yasemin Canbaz, yaklaşan kış mevsimi öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı yapmaya başladılarını söyledi.

23.09.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) İl Müdürü Yasemin Canbaz, yaklaşan kış mevsimi öncesi ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı yapmaya başladılarını söyledi.

SYDV İl Müdürü Yasemin Canbaz, yaklaşan kış mevsimi öncesi vakfın ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışması başladığını ve bu kapsamda 4 bin 970 ton kömür talep ettiklerini söyledi.

Vakfın yardım çalışmaları kapsamında yaklaşın kış mevsimini göz önünde bulundurduğunu belirten Canbaz, " SYDV olarak Karabük merkez mahalle ve köylerde dağıtmak üzere 4 bin 970 ton kömür talep ettik. Bunun şuan 2 bin 36 tonu elimize ulaştı ve bin 147 ailemize dağıtıldı. Peyder pey kömürümüz geldikçe ailelerimizin adresine teslim ediyoruz. Şuan bir sıkıntı yaşamıyoruz ve bin 147 haneye yakacak yardımı yapıldı. Geldikçe kalan kısımlarda dağıtılacak. Bu sene kömürü fazla talep ettik. Bunun sebebi de kente gelen sığınmacı ve mülteci aileler ile sobalı evlerde yaşayan üniversite öğrencileri için. Bunun yanında 3294 sayılı yasamızda hafif bir esneklik yapılarak hane içinde asgari ücretin üçte birini geçmeyen üç ve daha üzeri çocuklu ailelere de kömür yardımı yapıyoruz. Asgari ücretle çalışan çok insan olduğundan bunların sosyo ekonomik yönleri mütevelli heyetimizin incelemesi ile belirleniyor. Sıkıntılı bir süreç olmazsa en geç 2 ay içinde kömür yardımların tamamını bitirmiş oluruz" dedi.

Eğitim yardımları hakkında da bilgi veren Canbaz, " SYDV Genel Müdürlüğümüz birinci ve ikinci dönem olarak farklı şekilde geçen senelerde ödenek geliyordu. Şimdi bu kalktı. Eğitim yardımlarını bütün aya döktüler yani 9 aya bölündü. Sadece birinci ve ikinci dönem olarak belirlenmiyor. Eğitim için talep eden ailelerimizin başvurularını alıyoruz. Heyetimizin uygun gördüğü yardımları yapacağız. Talepler geldikçe bunları değerlendiriyoruz. Vakıf olarak genel olarak düzenli olarak 450'ye yakın aileye yardımda bulunuyoruz. Bunlar sürekli değişebiliyor. Eşi askerde olan veya cezaevine girenlere de yardımda bulunuyoruz" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhtiyaç Sahibi Ailelere Yakacak Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement