İhtiyaç Sahibinin Yanında Keçiören Togem Var - Son Dakika
Yerel

İhtiyaç Sahibinin Yanında Keçiören Togem Var

İhtiyaç Sahibinin Yanında Keçiören Togem Var

Keçiören Belediyesi’ne bağlı Keçiören TOGEM (Toplumsal Gelişim Merkezi) ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye, kadınları iş gücü piyasasına dahil etmeye devam ediyor.

18.08.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi'ne bağlı Keçiören TOGEM (Toplumsal Gelişim Merkezi) ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye, kadınları iş gücü piyasasına dahil etmeye devam ediyor.

2010 yılından beri hizmet veren Keçiören TOGEM Cumhurbaşkanının eşi Emine ERDOĞAN'ın himayelerinde çalışmalarını sürdürürken farklı projeler üreterek vizyonlara da katkı koyuyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK OLUYOR

4.500 kayıtlı aileye destek olan Keçiören TOGEM, bu kapsamda beyaz eşya, ev eşyası, bebek gezi, gıda yardımı, kıyafet-ayakkabı, burs gibi çeşitli hizmetler sunuyor. İhtiyaç sahipleri TOGEM'e başvurduktan hemen sonra aile, sosyal hizmet uzmanları tarafından ziyaret edilerek talep ve ihtiyaçları belirleniyor ve hatta zaman zaman aileye danışmanlık hizmeti de veriliyor. Özellikle toplumun daha savunmasız bireyleri olan çocuklara yönelik çalışmalar TOGEM'in ana gündemini oluşturuyor. TOGEM bağışçıların destekleriyle özellikle çocukların bayramlıkları ve kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu kapsamda 100'ü aşkın çocuğa neşe götüren kurum, ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin tespiti ile resmi nikahı olmayan çiftler için de kıyafet yardımı gerçekleştirdi.

AKÜLÜ ARAÇLARLA ENGELLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği ve El Ele Avrupa Engelli Yardım Konfederasyonu'nun katkılarıyla 10 engelliye, bağışçıların destekleriyle 5 aileye akülü araç veren Keçiören TOGEM, ayrıca ihtiyaç sahibi kişilere de 15 tekerlikli sandalye vererek engellilerin de yanında olduğunu her fırsatta gösteriyor.

Bununla da yetinmeyerek veren el ile alan el arasında köprü olmaya devam ediyor. Eşya bağışı, kıyafet bağışı yapmak isteyenlere ulaşarak onların bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

KADIN GİRİŞİMCİLERİN YANINDA

KOSGEB, TOBB, Keçiören Belediyesi ortaklığı ile 1071 Girişimci Kadın İş Hayatına Atılıyor Projesini hayata geçiren Keçiören TOGEM, bu sayede kadın istihdamının da önünü açtı. 61 kadın bu proje sayesinde kendi iş yerinin sahibi olurken ekonomiye de katkı sunuldu. Büyük ilgi gören projede kadınlara iş planı hazırlama ve açılış işlemleri hususlarında da danışmanlık veriliyor.

Keçiören'de yaşayan kadınların el emeği ürünlerini alıcıyla buluşturmalarına aracılık eden El Emeği Pazarı ise haftanın 3 günü, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor.

Ayrıca Keçiören TOGEM'e bağışlanan 2. el eşyalar da KEÇMEK (Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları) ile birlikte değerlendirilerek geri dönüşüm yoluyla tekrar kullanıma kazandırılıyor. Bu projenin geri dönüşüm atölyeleri ve geri dönüşüm kafeleri ile genişletilmesi hedefleniyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhtiyaç Sahibinin Yanında Keçiören Togem Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement