İhtiyaç Sahipleri Büyükşehirle Sevindi - Son Dakika
Yerel

İhtiyaç Sahipleri Büyükşehirle Sevindi

İhtiyaç Sahipleri Büyükşehirle Sevindi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyeciliğin örnek uygulaması olan Gıda Bankası, Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı.

14.07.2016 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal belediyeciliğin örnek uygulaması olan Gıda Bankası, Ramazan Ayı'nda da ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı içerisinde 6 bin 664 gerçek ihtiyaç sahibine erzak paketi yardımında bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi olan Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın yaşandığı Ramazan Ayı'nda, Gıda Bankası gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyerek erzak paketi yardımında bulundu.

Manisa'nın 17 ilçesinden gelen 12 bin 876 başvuruyu inceleyen Gıda Bankası, gerçek ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 6 bin 664 vatandaşa erzak yardımı ulaştırdı. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde titiz davrandıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, "Erzak paketlerinin dağıtımı yapılmadan önce ekiplerimiz kapı kapı, sokak sokak dolaşarak incelemeler yaptı. Hayatını yitiren vatandaşlar, taşınan vatandaşlar gibi birçok etmene de dikkat edildi. Hak sahibi olmadığı belirlenen vatandaşların da listeden çıkarılmasıyla birlikte 6 bin 664 vatandaşımız belirlendi. Ayrıca sahada görev yapan mevcut 943 belediye personeline ve Manisa Cumhuriyet savcılığı eli ile denetimli serbestlik kapsamındaki 40 aileye de gıda poşeti yardımında bulunuldu" dedi.

On üç temel gıda maddesi dağıtıldı

Gıda Bankası tarafından dağıtılan yardım paketlerinde zeytin, çay, un, kırmızı mercimek, tuz, şeker, bulgur, makarna, kuru fasulye, nohut, çiçek yağı, arpa şehriye, tel şehriye ve pirinç olmak üzere toplamda 13 üründen oluşan temel gıda maddesi yer aldı.

'Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet götürüyoruz'

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Mübarek Ramazan ayında iftarını kıt kanaat açmaya çalışan Manisalı vatandaşlarımızın yanında olmayı görev bildik. Her yıl düzenli olarak yaptığımız yardımlarla birlikte bu yılda 6 bin 664 vatandaşımıza erzak paketlerini ulaştırdık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşımızın ayağına hizmet götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önemli olan onların yanlarında olduğumuzu hissettirmektir. İmkanlar dahilinde elimizden geldiğince Manisa'da yaşayan ve maddi sıkıntı yaşayan ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Annelerimizin, evlatlarına ve eşlerine mahcup olmadan; Ramazan ayını ve mübarek günleri geçirmelerine katkı sunabiliyorsak ne mutlu bizlere. Allah tüm yardıma muhtaç vatandaşımıza sağlık, sıhhat ve huzur versin" diye konuştu.

'İhtiyaç sahibinin her zaman yanındayız'

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Ergün, "Bizler Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın iyi gününde kötü gününde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ramazan ayı, yardım ve paylaşma ayıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' hadisini kendimize düstur olarak kabul ediyoruz. ve bu aidiyet duygusuyla vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhtiyaç Sahipleri Büyükşehirle Sevindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement