"İhtiyacın Üzerinde Eleman Çalıştırmamız Söz Konusu Değil" - Son Dakika
Güncel

"İhtiyacın Üzerinde Eleman Çalıştırmamız Söz Konusu Değil"

"İhtiyacın Üzerinde Eleman Çalıştırmamız Söz Konusu Değil"

Başkan Kocaoğlu, İl Özel İdaresi'nin taşeron işçileri ile ilgili konuştu.

09.04.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli ve Karşıyaka belediyelerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Özel İdaresi'ndeki taşeron işçilerin durumuyla ilgili "Taşeronun bizimle ilgili olmadığını dünya alem biliyor. Kim işini kaybetse üzülürüz, ama Büyükşehir Belediyesi'nin özel sektörde ya da başka yerlerde işini kaybeden insanlara iş verecek ne gücü ne de kaynağı vardır. İhtiyacın üzerinde eleman çalıştırmak gibi durum söz konusu değil" dedi.

30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen ilçe belediye başkanlarını ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, Foça ve Menemen ziyaretlerinin ardından Çiğli'ye geçerek, Çiğli Belediye Başkanlığı görevine başlayan Hasan Arslan'ı tebrik etti. Seçimle ilgili genel değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu, "Kıl payı kaybettiğimiz yerlerde neden ve nasıl kaybettiğimizi biliyoruz. Bazı arkadaşlarımız kah başka partiden kah bağımsız olarak, seçimin böyle sonuçlanmasına, bazı ilçelerde seçimi kazanmamıza rağmen oy oranımızın büyük oranda düşmesine neden oldular. Onları eleştirecek değilim, demokratik haklarını kullandılar. Bu arkadaşların değerlendirmesini İzmirli hemşehrilerimize havale ediyoruz" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, "İlçe belediye arkadaşlarımızdan, uyum içinde, birbirimizi sevip sayarak, kenetlenerek yaptıklarımızı, vatandaşlar anlatarak çalışmalarını diliyorum. CHP önce ülkemiz ve kentimiz sonra da gelecek nesiller için kenetlenmek ve ülke yönetimini demokratik yollardan kazanmak durumundadır" dedi. Başkan Kocaoğlu, "Temelsiz bina" olmaz sözünden hareketle önce altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade ederek, "Belediye başkanlarımızla hep birlikte kent yararına, ayrım yapmadan, adil davranarak 5 yıl daha kenti kalkındırmak için çalışacağız" diye konuştu.

Taşeron işçileri alamayız

Başkan Kocaoğlu ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını da cevapladı. İL Özel İdaresi'nde çalışan taşeron işçilerin durumunun sorulması üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu, "İl Özel İdare'nin gayrimenkulleri sonra konuşulacak. Kadrolu personelin ise dağıtımı yapıldı. Taşeronun bizle ilgilisi olmadığını dünya alem biliyor. Kim çalıştırdıysa onun sorunu, bizim eleman alacak durumumuz yok. Yasanın kendisinden kaynaklı bu. Kim işini kaybetse üzülürüz, ama Büyükşehir Belediyesi'nin özel sektörde ya da başka yerlerde işini kaybeden insanlara iş verecek ne gücü ne de kaynağı vardır. İhtiyacın üzerinde eleman çalıştırmak gibi durum söz konusu değil" dedi.

Başkan Kocaoğlu, gazetecilerin İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in açıklamaları hakkında sorduğu bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Sayın Birgül Ayman Güler, siyaset profesörüdür, çok iyi bilir. Bizde, Anadolu'da bir laf vardır, 'Tarlada izi olmayanın harmanda sözü olmaz' diye. Bu kadarla geçiştirmek istiyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Eğer diğer milletvekillerimiz de sayın hocamız gibi davransaydı o zaman gerçek başarı ve başarısızlığı gördürdük".

Çiğli sorununa yanıt

Başkan Kocaoğlu, Çiğli'de 'işçi krizi'ne ilişkin bir soruya istinaden de, "Sözümüzü verdik, sözümüzü tuttuk da. Verdikleri arsa için olağanüstü Encümen topladık. Bizim açımızdan herhangi bir şey söz konusu değil. Biz ne yaparsak yapalım, Çiğli Belediyesi'nin yapısı, sosyal güvenlik borçları, diğer borçların hepsinin yeni yönetim tarafından yapılandırılması gerekir. Biz belediyeye yardım etmeye devam edeceğiz. Çiğli'nin borçları gücü oranında yapılandırılarak ödenmek zorundadır. Çiğli Belediyesi, rutin işleri yapıp önce finans yapısını güçlendirmelidir, diğer büyük problemleri Büyükşehir Belediyesi desteğiyle, kaynaklarıyla çözecektir. İyi bir iradeyle bu çözülür, bir daha bu olay yaşanmaz" dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da, sorunun çözülmesi için çalışmalara başlattıklarını ve borçların başka bir gayrimenkule aktarılması konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, başka bir soru üzerine de belediye bürokratlarından istifalarını istemediğini, ancak isteyen bürokratın istifasını verebileceğini de ifade etti.

"Bu bir bayrak yarışı"

Çiğli'nin ardından Karşıyaka Belediyesi'ni ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, Başkan seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar'ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Karşıyakalılar'a teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, "Hemşehrilerimiz büyük teveccühte bulundular, onlara layık olmaya çalışacağız. Birlikte projeler yapıp birlikte üretecek ve birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Geçmiş dönem belediye başkanlığı yapan Cevat Durak'a da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, "Bu bir bayrak yarışı. Bizden evvel de başkanlar vardı, bugün biz varız; yarın başka birisi olacak" diye konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, "Çok büyük bir sorumluluk aldığımızı biliyoruz" diyerek, desteklerinden dolayı hemşehrilerine teşekkür etti. Akpınar, el ele vererek, uyumlu bir çalışmayla Karşıyaka'ya önemli hizmetler yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İhtiyacın Üzerinde Eleman Çalıştırmamız Söz Konusu Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement