Iı. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi - Son Dakika
Yerel

Iı. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi

Iı. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi

Kalp Damar Cerrahisi Hemşireleri Derneği ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından II. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi düzenlenecek.

18.05.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalp Damar Cerrahisi Hemşireleri Derneği ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından II. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi düzenlenecek.

19-22 Mayıs 2016 tarihlerinde Çeşme Ilıca Otel'de düzenlenecek kongre tüm dahili ve cerrahi birimlerin yoğun bakım ünitelerini kapsayan ikinci yoğun bakım hemşireliği kongresi olma özelliği taşıyor. Hasta ve yakınları için oldukça zorlayıcı bir deneyim olan yoğun bakım tedavisinin başarısında, hemşirelerin bilgi ve beceriye dayalı, şefkatli ve insancıl bakım anlayışı ve tutumları önemli bir yer tuttuğu anlatılacak. Kongre bilimsel programında özellikle Yoğun Bakım hemşireliği alanında klinisyen ve akademisyen deneyimli konuşmacılar ve kırktan fazla bilim insanları, çalışmalarını, bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar. Kongrede bilimsel çalışmaların sunulabileceği sözel bildiri oturumları, poster bildiri sunumları ve bildiri ödülleri de yer alacak. Kongrede bir ilk olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Yayınlanmış Bilimsel Araştırma Makalesi Ödülü verilecek.Yoğun bakım hastalarının gereksinim duyduğu tedavi ve bakım uygulamaları hakkında güncel ve kanıta dayalı bilgilerin sunulacağı, aynı zamanda hemşirelerin bakımda karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini meslektaşları ile paylaşabilecekleri, bilgi alışverişinin yoğun olarak hissedilebileceği bilimsel bir program hazırlandığı ve kongrenin temasının ise 'Parçalardan bütüne, yoğun bakımda tüme bakım' olarak belirlendiği ifade edildi.

Programında, Yoğun Bakımda Güvenlik Kültürü, Yoğun Bakımda Hasta ve Çalışan Güvenliği, Yoğun Bakımda Güvenli İlaç ve Sıvı Uygulamaları, İletişimin Yoğun Bakımdaki Güvenlik Kültüründeki Etkisi, Organ Nakillerinde Yoğun Bakım Süreci, Yoğun Bakımda Karmaşık Durumların Yönetimi ve Bakımı, Yoğun Bakımda ECMO Tedavisi, Yoğun Bakım Hastasında İnterdisipliner Bakım ve Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliğini Nasıl Güçlendirebiliriz" gibi birçok konunun konferans ve panellerde ele alınacağı belirtildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iı. Dahili ve Cerrahi Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement