İkametgahını Edirne'ye Getirene 120 Lira - Son Dakika
Güncel

İkametgahını Edirne'ye Getirene 120 Lira

İkametgahını Edirne\'ye Getirene 120 Lira

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, İller Bankası'ndan daha fazla pay alabilmek için yeni uygulama başlattı.

08.02.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, İller Bankası'ndan daha fazla pay alabilmek için yeni uygulama başlattı. İkametini Edirne'ye getirenlere bir defaya mahsus 120 lira vereceklerini ifade eden Gürkan, "Kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği artırabilmesi için ikametini Edirne'ye aldıranlara, bir kereliğe mahsus 120 lira, nakit ya da kent kartına yüklenmiş ulaşım desteği vereceğiz" dedi.

Edirne'nin İller Bankası'ndan gerekli desteği alamamasından yakınan Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, kentte yaşayanların farklı illerdeki ikametlerini taşımaları halinde yıllık 10 milyon liralık katkı sağlanacağını açıkladı. Gürkan, ikametini Edirne'ye taşıyanlara bir defaya mahsus olarak 120 lira vereceklerini açıkladı. Bu sayede yıllık 10 milyon lira daha fazla pay alacaklarını anlatan Gürkan, şöyle dedi:

"Kent nüfusu yapılan son resmi sayımda 150 binden 152 bin 628'e çıktı. Oysa Edirne'de yaklaşık 190 bin kişi yaşıyor. Kent merkezinde 32 bin öğrencimiz var ama bu 32 bin öğrencimizin sadece 5 bininin ikameti Edirne'de kayıtlı. İller Bankası'ndan kişi başına aylık 27 lira ile 30 lira arasında destek alıyoruz. 27 bin öğrencinin ikametini getirmesinin kente önemli katkı sağlayacak."

"FARK AYLIK 810 BİN LİRA"

Bu uygulamayla birlikte İller Bankası'ndan aylık 810 bin lira daha fazla pay alacaklarına dikkat çeken Gürkan, şöyle devam etti:

"27 bini 30 lira ile çarparsan bu, ayda 810 bin lira gibi bir rakam yapar. Yılda yaklaşık 10 milyon lira ediyor. Şimdi arkadaşlarımızın Edirne'ye ikametlerini taşımamaları yüzünden sadece öğrenci kardeşlerimiz sebebiyle yılda 10 milyon liradan yoksun kalıyoruz. Biz yine aynı hizmeti veriyoruz. Yine 4 bin civarında askerimiz var. Edirne'nin çevrelerinde ikameti olup Edirne'de oturan arkadaşlarımız var. Bunlarında sayısı yaklaşık 8 bin kişi. Şöyle bir formül uygulamaya karar verdik. Kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği artırabilmesi için ikametini Edirne'ye aldıran vatandaşlara, bir kereliğe mahsus 120 lira, nakit ya da kent kartına yüklenmiş ulaşım desteği vereceğiz." - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkametgahını Edirne'ye Getirene 120 Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement