İkametimi Ünye'ye Taşıyorum" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

İkametimi Ünye'ye Taşıyorum" Kampanyası

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "İkametimi Ünye'ye Taşıyorum" kampanyası kapsamında muhtarlardan destek istedi.

14.12.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "İkametimi Ünye'ye Taşıyorum" kampanyası kapsamında muhtarlardan destek istedi.

Çamyar, Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde, 85 Mahalle muhtarı ile 11. Muhtarlar buluşması etkinliğinde bir araya geldi.

Etkinlikte konuşma yapan Çamyar, ilçe nüfusunu arttırma yönünde muhtarlardan destek istediğini söyledi.

Ünye'nin yaz ve kış nüfusu arasında ciddi fark olduğunu vurgulayan Çamyar, "122 bin 500 nüfusa sahip Ünyemizin yaz dönemi nüfusu 350 bini buluyor. 122 bin 500 nüfusa göre geliri bulunan Ünye Belediyesinin yaz dönemi artan nüfusa hizmet götürebilmesi için ek tedbirler alması gerekiyor." dedi.

Çamyar, bu doğrultuda kampanya başlattıklarını belirterek, "Bu kapsamda başta İstanbul olmak üzere Ünye dışındaki illerde faaliyet yürüten derneklerle çalışma başlattık. Bu derneklerimiz yıl sonuna kadar gurbette yaşayan hemşehrilerimizin bir bölümünün ikametgahlarını Ünye'ye almaları konusunda çalışıyor." diye konuştu.

İlçenin modern kent kimliğine kavuştuğunu ifade eden Çamyar, şunları kaydetti:

"Yapılamaz denilenleri yapıyor, kentin yıllardır hayalini kurduğu projeleri hayata geçiriyoruz. Bunları yaparken de kısıtlı bir bütçe ile hareket ediyoruz. Geçmiş dönemlere bakıldığında aylık 4,5 milyon lira gibi bir gelir ile 18 Mahalleye hizmet eden Ünye Belediyesi, şu an aylık 1,5 milyon liralık bir gelirle 85 Mahalleye hizmet veriyor. Bakıldığında belediyenin geliri 3 kat azalırken, hizmet verdiği alan yaklaşık 5 kat büyüdü. Biz bu hizmetleri ciddi bir mali disiplin ve personel idaresinin yanı sıra doğru yönetim anlayışı ile ek kaynaklar oluşturarak yürütüyoruz. Bu noktada Ünye'nin geleceği için nüfus sayımızı artırmak da sizlere düşen önemli bir görev."

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici de belediyenin mahallelere daha fazla hizmet götürebilmesinin tek yolunun bütçeden geçtiğini, bunun da nüfusun fazla olmasıyla mümkün olacağını belirterek, muhtarlara bu yönde çalışma yürütme çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İkametimi Ünye'ye Taşıyorum' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement