Edirne Belediye Başkanı: İkametini Getir, 120 TL'yi Götür - Son Dakika
Güncel

Edirne Belediye Başkanı: İkametini Getir, 120 TL'yi Götür

Edirne Belediye Başkanı: İkametini Getir, 120 TL\'yi Götür

Recep Gürkan, belediye olarak İller Bankası'ndan yeterli desteği alamadıkları için yeni bir uygulama başlatacaklarını söyledi.

08.02.2015 14:04  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İller Bankası'ndan yeterli desteği alamayan Edirne için Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni bir uygulama başlatacaklarını söyledi. Gürkan, "İkametini Edirne'ye aldıran öğrencilere ve vatandaşlara bir kereliğe mahsus 120 TL nakit para vereceğiz" dedi.

KENT NÜFUSU 2 BİN 500 ARTTI

Edirne Belediyesi, kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği arttırmak için ikametini Edirne'ye getiren öğrenci ve vatandaşlara 120 TL ödeyecek. Belediye başkanı Gürkan, Edirne Belediyesi'nin İller Bankası'ndan hak ettiği payı alamadığını belirterek, kent nüfusunun yapılan son resmi sayıma göre 150 bin'den 152 bin 628'e çıktığını kaydetti.

ÖĞRENCİLERLE DESTEK ARTACAK

Gürkan, Edirne'de yaklaşık 190 bin kişinin yaşadığını hatırlatarak, "Kent merkezinde 32 bin öğrencimiz var ama bu 32 bin öğrencimizin sadece 5 bin'inin ikameti Edirne'de" ifadelerini kullandı. İller Bankası'ndan kişi başına aylık 27 TL ile 30 TL arasında destek aldıklarını belirten Gürkan, kentte yaşayan 27 bin öğrencinin ikametini getirmesi halinde İller Bankası'ndan aldıkları desteklerinin artacağını belirtti.

İKAMETİNİ GETİR, 120 TL'Yİ GÖTÜR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclis toplantısında konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "27 bini 30 lira ile çarparsan bu ayda 810 bin lira gibi bir rakam yapar. Yılda yaklaşık 10 milyon lira ediyor. Şimdi arkadaşlarımızın Edirne'ye ikametlerini taşımamaları yüzünden sadece öğrenci kardeşlerimiz sebebiyle yılda 10 milyon liradan yoksun kalıyoruz. Biz yine aynı hizmeti veriyoruz. Yine 4 bin civarında askerimiz var. Edirne'nin çevrelerinde ikameti olup Edirne'de oturan arkadaşlarımız var. Bunlarında sayısı yaklaşık 8 bin. Hesaplamalarımıza göre, kentte yaşayan 40 bin'e yakın bir nüfus için İller Bankası'ndan hiçbir katkı alamadan hizmet veriyoruz. Kentin İller Bankası'ndan aldığı desteği artırabilmesi için ikametini Edirne'ye aldıran vatandaşlara, bir kereliğe mahsus 120 lira, nakit ya da kent kartına yüklenmiş ulaşım desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne Belediye Başkanı: İkametini Getir, 120 TL'yi Götür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • As: Ne türkusunuz lan cınganeler yunan bozmaları 9 15 Yanıtla
  • erdem sabri: akpkk lımı belediye makarna niye dağıtmıyor 11 9 Yanıtla

Advertisement