Ikby Başbakanı Neçirvan Barzani - Son Dakika
Güncel

Ikby Başbakanı Neçirvan Barzani

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin basın mensuplarına açıklama yapması Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak meclisinde meydana gelen olaylara ilişkin tavırlarının net olduğunu belirterek, Bağdat'taki merkezi yönetimin yaşadığı sorunlar karşısında Başbakan Haydar el-İbadi'ye destek verdiklerini açıkladı.

28.04.2016 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin basın mensuplarına açıklama yapması Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak meclisinde meydana gelen olaylara ilişkin tavırlarının net olduğunu belirterek, Bağdat'taki merkezi yönetimin yaşadığı sorunlar karşısında Başbakan Haydar el-İbadi'ye destek verdiklerini açıkladı.

Barzani, Süleymaniye'deki elektrik santralinin kapasitesinin artırılması için Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Lübnanlı Audi Bank arasında, Erbil kentinde imzalanan anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Irak'ın içerisinde olduğu krizlerden çıkabilmesi için Başbakan Haydar İbadi'ye destek veriyoruz." dedi.

Başkent Bağdat'taki son siyasi gelişmelere değinen Barzani, şunları kaydetti:

"Irak'taki Kürt tarafı ve Kürdistan hükümeti olarak daha öncede belirtmiştik, Irak'ın önceliği DAEŞ ile mücadeledir ve ülkenin mali durumunun normalleştirilmesidir. Irak'ın içerisinde olduğu krizlerden çıkabilmesi için Başbakan Haydar İbadi'ye destek veriyoruz. Meclis içerisinde gelişen olaylar, ülkenin tamamını toplumsal açıdan etkileyecek derecede ve kötü bir yöne doğru gidiyor."

Barzani, ülkedeki mevcut krizlerin aşılması ve sorunların masa başında konuşulması için tüm tarafların İbadi'ye destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Sorunların diyalog ve konuşularak çözülmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ikby Başbakanı Neçirvan Barzani
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Başbakanı Neçirvan Barzani - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement