Barzani: Peşmergenin Olduğu Yerlerde Haşdi Şabiye Gerek Yoktur - Son Dakika
Güncel

Barzani: Peşmergenin Olduğu Yerlerde Haşdi Şabiye Gerek Yoktur

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Tuzhurmatu'da Haşdi Şabi ile Peşmerge arasındaki gerginliğe ilişkin, "Peşmergenin olduğu yerlerde Haşdi Şabiye gerek yoktur." dedi

22.11.2015 18:24  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı ve  Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Selahaddin'e bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Haşdi Şabi ile Peşmerge güçleri arasındaki gerginliğe ilişkin, "Peşmergenin olduğu yerlerde Haşdi Şabi'ye gerek yoktur. İhtiyaç olursa kendimiz Irak hükümetinden talep ederiz" dedi.

Erbil'de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar ile IKBY'deki siyasi kriz üzerine yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Barzani, gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Peşmerge güçleri ile Haşdi Şabi arasında Tuzhurmatu'da meydana gelen sorunların diyalog ve uzlaşı ile çözülmesi gerektiğini belirten Barzani, "Peşmergenin olduğu yerlerde Haşdi Şabi'ye gerek yoktur. Çünkü Peşmerge bulunduğu bölgelerin güvenlik ve asayişini sağlamaktadır. İhtiyaç olursa kendimiz Irak hükümetinden talep ederiz" ifadelerini kullandı.

KYB Politbüro Sorumlusu Mele Bextiyar da Haşdi Şabi konusunda KDP ile hemfikir olduklarını ve bu konuda aralarında hiçbir anlaşmazlık bulunmadığını ifade ederek, Peşmergenin kontrol ettiği bölgelerde başka bir askeri güce gerek olmadığını dile getirdi.

IKBY'deki siyasi kriz

Barzani, Goranlı bakanların görevlerine dönmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Hassas süreçte yapılması gerekeni yaptık. Karışıklığın ve kaosun büyümemesi için o önlemleri almak zorundaydık. Çünkü Kürdistan'ın genelinin selameti söz konusuydu. Bundan sonraki süreçlerle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Barzani: Peşmergenin Olduğu Yerlerde Haşdi Şabiye Gerek Yoktur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement