Ikby'deki İslami Birlik Partisi Lideri Fereç Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ikby'deki İslami Birlik Partisi Lideri Fereç Açıklaması

"Özellikle Türkiye’de başlayan demokrasi sürecini destekledik.

20.09.2014 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY), İslami Birlik Partisinin (Yekgirtu), düzenlediği, "Mutlu Bir Gelecek ve Bağımsız Bir Kürdistan İçin Birlik" başlıklı konferansta çözüm sürecine destek mesajı verildi.

Partinin genel durumunun gözden geçirilmesi, değerlendirilmesi ve yeniden inşa sürecinin başlatılması amacıyla gerçekleşen konferans, Süleymaniye kentindeki Aşti Stadyum'unda yapıldı.

Konferansta konuşan Yekgirtu lideri Muhammed Fereç, son iki yıl içerisindeki gelişmelere değinerek partisinin ne gibi roller üstlendiğini anlattı.

Fereç, parti olarak bölgedeki sorunların çözümü için her zaman sorumlu davrandıklarını belirterek, Türkiye'deki Kürt sorunun çözümü için atılan adımları desteklediklerini şu sözlere dile getirerek "Parti olarak bölgede yaşanan gelişmeleri yakından takip edip, sorunların çözülmesi için sorumluluk aldık. Özellikle Türkiye'de başlayan demokrasi sürecini destekledik. Kürtlere hak tanınması ve var olan sürecin çözülmesi için atılan tüm adımları desteklemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarına değinen Fereç, uluslararası güçleri bölgedeki şiddetin sona ermesi için müdahaleye çağırdı.

Fereç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya devletleri nasıl ki Kürdistan bölgesinin yardımına geldiyse aynı şekilde IŞİD teröristlerine karşı savaşan Rojava'ya da destek vermelidir. Kürdistan İslami Birlik Partisi olarak bu konudaki duruşumuzu başından itibaren net bir şekilde ortaya koyduk. IŞİD terörist bir örgüttür ve İslam'ın esaslarından uzaktır. İslam diniyle hiçbir alakası yoktur. Halkımız, teröristlerin ağır saldırılarına maruz kalıyor. Özellikle son günlerde bu saldırılar Kobani bölgesine odaklanmış. Biz parti olarak, Kobani halkına yapılan tüm saldırıları kınıyoruz. Uluslararası güçlerin, Rojava halkının yardım sesine kulak vermelerini istiyoruz."

Konferans Sözcüsü Mustafa Abdullah ise AA muhabirine yaptığı açıklamada programla ilgili şunları aktardı:

"Partinin iç tüzüğüne göre iki kongre arası bir konferans yapılıyor. Bugün de olağan konferansımızı yaptık. Bu konferansın iki görevi ve yetkisi var. Birincisi geçen iki senede yapılan siyasi çalışmaları değerlendirmek. İkincisi de kongreye kadar yapılacak çalışmaları belirlemek ve program olarak parti yöneticilerine sunmak. Parti yöneticileri de bu programa göre hareket eder. Programa göre MKYK üyeleri, şube başkanları, seçim komisyonu yetkilileri ve partinin farklı organlarında görev yapanlardan gerekli görülenler değiştirilir."

Konferansın, partinin 6. kongresinde kabul edilen iç tüzüğünün 10. maddesine göre düzenlendiğini belirten Abdullah, bu seferki konferansın, IŞİD'in bölgeye gelmesiyle birlikte yaşanan olaylardan dolayı birkaç ay gecikmeli yapıldığını sözlerine ekledi.

İslami Birlik Partisinin IKBY Parlamentosu'nda 10, Irak merkezi hükümetinin Meclisi'nde ise  4 milletvekili bulunuyor. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby'deki İslami Birlik Partisi Lideri Fereç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement