KBY: "İran Bize Açık Şekilde Yardım Etti" - Son Dakika
Güncel

KBY: "İran Bize Açık Şekilde Yardım Etti"

KBY: "İran Bize Açık Şekilde Yardım Etti"

KYB Politbüro Üyesi Kadir: "İran açık şekilde, IŞİD'in saldırılarına karşı partimize ve Kürdistan bölge hükümetine yardımda bulundu."

21.10.2014 13:46  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Hakim Kadir, İran'ın, IŞİD'in saldırılarına karşı kendilerine yardımda bulunduğunu, bunu hiçbir şekilde gizlemediklerini belirtti.

"İRAN İLE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ"

AA muhabirine konuşan Kadir, IŞİD saldırıları başladığında İran'dan ciddi destek gördüklerini vurgulayarak, "İran açık şekilde, teröristlerin saldırılarına karşı partimize ve Kürdistan bölge hükümetine yardımda bulundu. Bunu hiçbir şekilde gizlemiyoruz. IŞİD'e karşı çok açık tavır aldılar ve bu konuda erken davrandılar. Bize somut yardımlarda bulundular. Bu yüzden İran ile ilişkilerimiz çok iyi. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

"KARAR ALINIRSA KOBANİ'YE GİDERİZ"

Kadir, Kobani'ye yönelik silah ve insani yardımlarının devam edeceğini ve siyasi partilerin tümünün bu yönde karar aldığını aktardı. Kadir, Kobani'ye Peşmerge gücü gönderilmesine ilişkin ise "Eğer Kürdistan bölgesindeki siyasi partilerin tümü ortaklaşa Kobani'ye Peşmerge gönderilmesi kararı alırsa biz şimdiden hazırız. Bu konuda tüm hazırlıklar yapıldı" diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Çözüm sürecine de değinen Kadir, Ortadoğu'ya barışın gelmesi için Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini savunarak, "Bunun için Türkiye hükümeti tarafından atılan tüm adımları çok ciddi bulduk ve destekledik. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Merkezi Süleymaniye'de bulunan eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki KYB, 21 Eylül 2013'te yapılan genel seçimlerde oy kaybederek Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Goran Hareketi'nin gerisine düştü. Kendisine bağlı Peşmerge birliği olan KYB'nin, Süleymaniye ve Kerkük'teki hakimiyetiyle siyasi gücünü korumaya çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KBY: 'İran Bize Açık Şekilde Yardım Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • CUMALİ: İRAN TABİ AÇIK ŞEKİLDE YARDIM EDER, ÇÜNKİ SÜNNİLERİ İRAN SEVMEZ, İŞİD SÜNNİDİR AYNI TÜRKLER GİBİ, ZATEN İRAN ASKERLERİ ESADIN YANINDA İŞİDLE SAVAŞIYOR. ŞİALAR 10 13 Yanıtla
  • nazan karaca: Debora Cardosoüya kürtlerin arkasınad kürtler iki yüzlü deyil 10 4 Yanıtla

Advertisement