Ikby Parlamentosu'ndan Bir Heyet, Bağdat'a Gidecek - Son Dakika
Güncel

Ikby Parlamentosu'ndan Bir Heyet, Bağdat'a Gidecek

Parlamento Başkanı Sadık: "Merkezi yönetimle yaşanan sorunların çözümü için önümüzdeki günlerde Kürdistan Parlamentosu olarak Bağdat'a gideceğiz"

19.10.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık, merkezi yönetimle yaşanan sorunların çözümü için yakın zamanda bir milletvekili heyetiyle Bağdat'ı ziyaret edeceklerini belirtti.

Terör örgütü IŞİD'in elindeki Yezidi kadınlar için gerçekleştirilen özel oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Sadık, Kürt bakanların başkente gitmesi ve mecliste yemin etmesinin ardından, Bağdat ile Erbil arasında çeşitli ziyaretlerin gerçekleşeceğini söyledi.

Bu ziyaretler kapsamında mevcut sorunların giderilmesi ve tarafların diyalog yoluyla çözümler üretmesi için yararlı olacağını dile getiren Sadık, Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi'nin Erbil'i ziyaret etmesinin iyi bir gelişme olduğunu bildirdi.

Meclis yönetiminin de sorunlar için harekete geçtiğini kaydeden Sadık, "Merkezi yönetimle yaşanan sorunların çözümü için önümüzdeki günlerde Kürdistan Parlamentosu olarak Bağdat'a gideceğiz. Bütün sorunların diyalogdan geçtiği kanaatindeyim. Meclis yönetimi olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz" dedi.

Bir gazetecinin Kobani ile ilgili sorusu üzerine Sadık, Kobani'nin ihtiyaçları için meclisteki bütün partilerin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını söyledi.

Şu an atılacak başka adımların Kobani başta olmak üzere Suriyeli Kürtler için önem arz ettiğini vurgulayan Sadık, "Mesela farklı ülkelerin siyasi parti büroları ve temsilcilikleri bulunuyor bizim bölgemizde. Biz Kürdistan hükümetinden Rojava'daki kantonların da burada temsilcilik açabilmesine izin vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Parlamentosu'ndan Bir Heyet, Bağdat'a Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement