Ikby Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver - Son Dakika
Güncel

Ikby Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver ile röportaj Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna katılacak Peşmerge güçlerinin maaşlarının ABD'nin göndereceği bütçeden karşılanacağını, operasyonun ardından da Peşmerge'nin Musul kent merkezinde kalmayacağını açıkladı.

13.07.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver ile röportaj

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna katılacak Peşmerge güçlerinin maaşlarının ABD'nin göndereceği bütçeden karşılanacağını, operasyonun ardından da Peşmerge'nin Musul kent merkezinde kalmayacağını açıkladı.

Yaver, ABD ile IKBY arasında imzalanan askeri protokol, Musul operasyonuna Peşmerge'nin katılımı ve DAEŞ sonrasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bağdat ile Erbil arasındaki bütçe sorunu ve bölgenin tek gelir kaynağı olan petrol fiyatlarındaki ciddi düşüşten dolayı IKBY'nin uzun süredir ekonomik kriz yaşadığını belirten Yaver, Peşmerge güçlerinin maaşlarının ödenmesi ve savaş masraflarının karşılanmasında zorluk çektiklerini ifade etti.

Bu durumun telafisi için ABD'den yardım talebinde bulunduklarını aktaran Yaver, dün Erbil'de imzalanan askeri protokolün daha çok Peşmerge güçlerine mali ve lojistik destek sağlamayı içerdiğini söyledi.

Ikby Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement