İkçü'den İhraç Edilen Fetö'cülere Dava - Son Dakika
Güncel

İkçü'den İhraç Edilen Fetö'cülere Dava

İkçü\'den İhraç Edilen Fetö\'cülere Dava

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) görevliyken meslekten ihraç edilen, aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 29 tutuklu sanık hakkında dava açıldı.

21.12.2016 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) görevliyken meslekten ihraç edilen, aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 29 tutuklu sanık hakkında dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan, 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 139 sayfalık iddianamede, aralarında örgütün sözde "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan, meslekten ihraç edilen Diş Hekimliği Fakültesinin kurucu Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, eski Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Karaca, eski Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çete, eski Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Sütçü, eski Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Salih Yılmaz'ın da bulunduğu 29 tutuklu sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği"nden 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, 17-25 Aralık 2013'te emniyet ve yargıdaki u¨yelerini kullanarak hu¨ku¨meti devirmeye yönelik eylemler gerçekleştiren örgu¨tu¨n, Tu¨rk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) mensuplarıyla 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulundukları, örgütün TSK, emniyet ve yargı içinde yapılaşabilmek amacıyla u¨niversiteleri kullandığı, bu kurumlarda gelişip yaygınlaşarak u¨lkeyi yöneten kadrolarda hakimiyet sağlamaya çalıştıklarının anlaşıldığı belirtildi.

Tanık beyanları, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock", banka ve dernek kayıtları, hesap özetleri ile İKÇÜ Rektörlu¨ğu¨nün soruşturma kurullarının topladığı kanıt, ifadeler, arama tutanakları ve açık internet kaynaklarından elde edilen delillerden 29 sanığın örgüt üyesi olduklarının belirlendiği öne sürülen iddianamede, örgüt elebaşı Fetullah Gülen ve yöneticilerinin, kapatılan Bank Asya'ya para yatırmaları yönünde talimat verdiği, örgüt mensuplarının da bu talimatlara uygun hareket ettiği kaydedildi.

Hakan Şükür'ün Twitter mesajları iddianamede

İddianamede, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski milletvekili ve futbolcu Hakan Şükür'ün, Bank Asya'ya para yatırılması için sosyal medyadaki paylaşımlarına da yer verildi.

Örgütün sözde "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan'ın, "ByLock" programını yoğun şekilde kullandığı, örgüt mensuplarıyla gerçekleştirdiği sohbet ve toplantılarda "Asım" kod ismiyle tanındığı belirtilen iddianamede, tanık ifadelerinde Fidan'ın İKÇÜ'de görevli akademisyen ve personel üzerinde etkili olduğu, baskı kurduğu, hükümet ile devlet aleyhine söylem ve çalışmalarda bulunduğuna değinildi.

Gülen'den "Alkol de alabilirsiniz, zina da yapabilirsiniz" talimatı

İddianamede, tanık olarak dinlenen H.O'nun, sanıklardan Mehmet Çete'nin bir sohbette, "Gülen'in bir şekilde metafizik olarak Hazreti Muhammed ile görüştüğü, sahabe olduğu kadar mehdi olduğu, örgütün İzmir'i başkent gördüğü, Gülen'in vasiyetinin öldu¨kten sonra İzmir'e defnedilmek olduğu"nu söylediği yönünde ifade verdiği vurgulandı.

H.O.'nun, "Bu örgütün mason yapılanması gibi hareket ettiğini ve bu hızla yükselişlerine devam etmeleri halinde dünyaya hakimiyet kuracaklarını düşündüm. Örgüt mensubu kişilerin bu görevleri Allah rızası yolunda cihat için yaptıklarını birçok cemaat mensubundan duydum. Bununla ilgili olarak Gülen'in, 'Bu, bir cihat olduğu için alkol de alabilirsiniz hatta zina da yapabilirsiniz, nihai amaç burada deşifre olmamak. Cihatta zafere götu¨ren yol mubahtır.' dediğini örgüt mensuplarından bizzat sohbetlerde duydum." şeklindeki beyanları da iddianamede yer aldı.

İddianamede, tanık H.O'nun Pensilvanya'ya giden Çete'nin, FETÖ elebaşı Gülen'den, "ABD'de doktorasını yapan öğrencilerin İKÇÜ'de değerlendirilmesi" talimatını alarak Türkiye'ye döndüğü yönünde ifade verdiği aktarıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İKÇÜ'de görevli akademisyen ve çalışanlara yönelik 12 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 44 şüpheliden 40'ı yakalanmış, 29 zanlı tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İkçü'den İhraç Edilen Fetö'cülere Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement