İkçü Tıp Fakültesi'nde "Beyaz Önlük Giydirme" Töreni - Son Dakika
Yerel

İkçü Tıp Fakültesi'nde "Beyaz Önlük Giydirme" Töreni

İkçü Tıp Fakültesi\'nde "Beyaz Önlük Giydirme" Töreni

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi 2.Akademik Yıl "Beyaz Önlük Giydirme" töreni, Çiğli Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleşti.

05.12.2012 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi 2. Akademik Yıl "Beyaz Önlük Giydirme" töreni, Çiğli Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen coşkulu bir törenle gerçekleşti. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın misafir akademisyen olarak "Kendini Tanıma Yolculuğu " başlığında ilk dersi ile başlayan törende Prof.Dr. Tarhan öğrencilere, Mantıksal Zeka (IQ), Duygusal Zeka (EQ) ve meslekte başarılı olma yolları hakkında

sunum yaptı.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas'ın evsahipliğinde gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Demirci, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, Kuzey Kamu Hastane Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oktay Tarhan, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Tıp Fakültesi Fizyoloji A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Eser Öz Oyar'ın Türkiye genelinde ve İKÇÜ özelindeki tıp eğitimi hakkında verdiği sunumla başlayan programda öğrencilere seslenen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Malas, ilk akademik yıl heyecanı kadar heyecan ve mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Tıp Fakültesi olarak 108 öğrencimizi hekim yapmak üzere onurlu bir yola çıktık. Umuyorum ki 6 yıl sonra sağlık ordusuna başarılı 108 hekim sunacağız. Genç bir Tıp Fakültesi olmamıza rağmen, olması gerekenden çok iyi bir konumda akademik yolculuğumuza devam etmekteyiz. Eğitim bakımından her türlü donanıma sahibiz. Gelecek dönemlerin hazırlığını şimdiden planlayarak daha temkinli, programlı bir şekilde çalışmaktayız."

Rektör Prof. Dr. Akhan ise, hekimlik mesleğinin kolay bir meslek olmadığını, hayat boyu sürecek bitmeyen bir maraton olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere ve ailelerine seslenen Rektör Akhan, "Hekimler toplumun lideridir, topluma yol gösterir Sizler bir ömür devam edecek bir eğitime başlamış oluyorsunuz. Sizlere her zaman destek olan ailelerinize de büyük sabırlar diliyorum. Hekim ailesi olmak zor ama çok büyük bir onurdur. Bu süreç tıp fakültesine kayıt ettirmekle bitmiyor. Fedakarlığa bir ömür devam etmek, öğrencilerimize sürekli destek olmak gerekiyor. Kuşkusuz her meslek kıymetlidir. Meslekleri kıymetli hale getiren uğraştıkları metadır. Meslekler içinde en kıymetli meslek hekimliktir. Çünkü insanla uğraşıyor" diye konuştu.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarhan da, sunumunda hekimlik mesleğinde etik unsurunun önemine vurgu yaptı. Rektör Tarhan, Hekimlik mesleğinin, meslekler içinde dünyada ilk defa etik tanımlamasının yer aldığı meslek olduğunu belirtti. Sunumunda somut ve soyut zeka kavramlarına da değinen Prof. Dr. Tarhan, hem mantıksal, hem de duygusal zekanın birbirini tamamlamasıyla başarılı olunabilineceğini kaydetti. Tarhan, "Genç meslektaşlarımız iyi hekim olabilirler ama başarılı hekim olmak istiyorlarsa; kendini tanıma ve farkındalık, empati, iletişim becerileri ve hayır diyebilme, öfke-zaman-stres yönetimi, motivasyon, geleceği planlama, hoşgörü, bağışlayıcılık, sebatlılık, yardımseverlik, işbirliği, uzlaşmacılık gibi ölçüleri hayata geçirerek hasta ile iyi bir iletişim kurabilirler" diyerek,

İyi hekim olmak için önce iyi insan olmak gerektiğininin altını çizdi.

Konuşmaların ardından 108 tıp öğrencisi beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımı attılar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İkçü Tıp Fakültesi'nde 'Beyaz Önlük Giydirme' Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement