Ikea Eşyalarından Oyun Kumandası Nasıl Yapılır? - Son Dakika
Teknoloji

Ikea Eşyalarından Oyun Kumandası Nasıl Yapılır?

Ikea Eşyalarından Oyun Kumandası Nasıl Yapılır?

Evinde kendi kendine elektronik cihazlar inşa etmek isteyenler, aklınıza IKEA eşyalarından birşeyler yapmak geldi mi hiç?Son olarak Apple'a taş atan reklamlarını gördüğümüz IKEA, çeşitli ilginç isimli eşyaları ile yaratıcı insanlara ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

30.09.2014 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evinde kendi kendine elektronik cihazlar inşa etmek isteyenler, aklınıza IKEA eşyalarından birşeyler yapmak geldi mi hiç?

Son olarak Apple'a taş atan reklamlarını gördüğümüz IKEA, çeşitli ilginç isimli eşyaları ile yaratıcı insanlara ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bunun son örneği Marc Dubois isimli bir sanatçı oldu. Dubois günlük hayatta kullanılan basit IKEA eşyaları ile, özel şekilde kullanılabilen hareket takip özellikli oyun kontrol kumandaları inşa etmiş.

İsviçre'nin ECAL Üniversitesi sanat ve tasarım bölümünden gelen videolar, plastik IKEA lambaları ve ahşap kaplarla neler yapılabileceğini gösteriyor. Mesela yarı şeffaf plastikten yapılma IKEA lambasını alıyorsunuz, içine ışık sensörlü bir akıllı telefon koyuyorsunuz. Lambayı üzerine kapatıp dışarıdan ışık vurduğunuzda, akıllı telefon sensörü bunu algılayıp ışık yönünü saptıyor ve bilgisayara giden komutlara çeviriyor. Siz de bu mekanizmayı bir kumanda gibi kullanıp ilginç ve yaratıcı oyunlar oynayabiliyorsunuz.

Diğer örnekte ise iki ahşap IKEA mutfak kabı alıp, içine jiroskop ve hızölçer sensörleri olan bir akıllı telefon koyuyorsunuz. Kapları birbirine vidalayıp telefonu içinde bırakıyorsunuz. Siz topu çeşitli yönlere yuvarladıkça, telefonun sensörlerinden gelen yön ve hız bilgisi, yukarıdaki örneğe benzer şekilde komutlara dönştürülüyor. Mesela labirentli oyunları böyle bir kumanda ile oynamak ilginç olmaz mıydı?

Tabii ki bunları yapabilmek için akıllı telefon kullanmanıza gerek yok. Sistemin yaratıcısı Dubois, "Collidem" isimli sensör kitini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu sensör kiti ve bilgisayar uygulaması sayesinde siz de çok farklı ve orijinal fikirlere imza atabilirsiniz.

Bu arada bu oyun kumandası işi ciddi bir sektör, mesela Google marka oyun kumandası satın almaya ne dersiniz?

The post IKEA Eşyalarından Oyun Kumandası Nasıl Yapılır? appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Ikea Eşyalarından Oyun Kumandası Nasıl Yapılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement