Köyceğiz'de İki Bin Yıllık Kaplıcada Hasar Tespiti Başladı - Son Dakika
Yerel

Köyceğiz'de İki Bin Yıllık Kaplıcada Hasar Tespiti Başladı

Su seviyesi yükselen Köyceğiz Gölünün kuvvetli lodosla taşması sonucu sular altında kalan Sultaniye Kaplıcaları, çamur banyoları ve tesisler, bakıma alındı.

13.03.2015 11:44  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köyceğiz ilçesinde yağışların ardından su seviyesi yükselen Köyceğiz Gölü'nün kuvvetli lodosla taşması sonucu sular altında kalan Sultaniye Kaplıcaları, çamur banyoları ve tesisler, bakıma alındı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların azalması ve bölgede suların çekilmesiyle hasar tespit çalışmasına başladıklarını söyledi.

Ceylan, tesislerde iki açık ve iki kapalı havuz bulunduğu belirterek, "Anıtlar Kurulundan aldığımız izinle kapalı havuzların olduğu alanları yıktık. Suların çekilmesinin ardından kaplıcalarda çalışmalarımızı başlattık. Tesislerdeki yorgun binalar da yıkılarak iyileştirilecek" dedi.

Kaplıcalardaki havuzlar, çamur banyoları ve tesislerin bulunduğu alanların sular altında kaldığını hatırlatan Ceylan, ekiplerimiz tesisleri turizm sezonuna yetiştirmek için çalıştıklarını bildirdi. Bölgenin daha iyi hale getirilmesi için proje hazırladıklarını anlatan Ceylan, "Güney Ege Kalkınma Ajansına projemizi sunacağız. Ajanstan destek alabilirsek burayı daha iyi hale getireceğiz" diye konuştu.

Ceylan, kaplıcaların kapalı havuzlar dışında bu turizm sezonunda da hizmet vereceğini bildirdi.

Köyceğiz Gölü'nün güneybatı kıyısında bulunan ve taşıdığı 12 mineral dolayısıyla şifalı Sultaniye Kaplıcaları, çamur banyosuyla da turizme hizmet ediyor. Kapalı ve açık havuzları bulunan Sultaniye Kaplıcaları'nı ziyaret etmek isteyen turistler, Köyceğiz ve Dalyan'dan hareket eden yolcu tekneleriyle kaplıcalara taşınıyor.

Yaz sezonunda günde yaklaşık 2 bin yerli ve yabancı turistin geldiği Sultaniye Kaplıcaları'nda bulunan çamur banyoları, kaplıca havuzları ve tesisler, geçen ay etkili olan yağışların ardından sular altında kalmış ve tesiste hasar oluşmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köyceğiz'de İki Bin Yıllık Kaplıcada Hasar Tespiti Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement