İki Kafadar Kazada Öldü - Son Dakika
Yerel

İki Kafadar Kazada Öldü

İki Kafadar Kazada Öldü

İki tamirci çırağı genç, müşterilere ait iki motosikletle kaza yaptı.

08.08.2011 14:41  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denize GİTTİLER DÖNÜŞ YOLUNDA ÖLDÜLER

İzmir'in Menemen İlçesi'nde yaşayan ve yaz tatilinde okul harçlığını çıkarmak için bir tamirhanede çılışan Baskan Semih Sevinti (15) ile arkadaşı Şaban Şener (14) müşterilere ait iki motosikleti ustalarından habersiz alıp dört arkadaş Yenifoça'ya gitti. Denize girip eğlenen dört arkadaş dönüşe geçtikleri sırada Sevinti ve Şener'in bulunduğu motosiklet kavşağa girmeye çalışan kamyona çarptı. Kazada iki arkadaş olay yerinde can verdi. Olayla ilgili kamyon şoförü gözaltına alındı. Kaza, Yenifoça- İzmir yolundaki Habaş Demirçelik Fabrikası önünde dün (Pazar) saat 19. 00 sıralarında meydana geldi. Menemen'de yaşayan ve bir tamirhanede çalışan lise öğrencisi 15 yaşındaki Semih Sevinti ile 14 yaşındaki Şaban Şener, işyerinde bulunan müşterilerine ait iki motosikleti ustalarından habersiz aldı. İki motosikletten birine Semih Sevinti ve Şaban Şener, diğerine ise Ali Burak (19) ile Kerem Öz (16) binip Yenifoça'ya gitti. Denize girip eğlenen dört arkadaş akşam dönüşe geçti. Demirçelik fabrikalarının bulunduğu bölgedeki Habaş Demirçelik Fabrikası'na cüruf yüklemek üzere giden Adil İlbay yönetimindeki 35 NKH 04 plakalı kamyonla iki motosikleti fark etmeyip kavşağa girmek istedi. Bu sırada hızla gelen motosiklerlerden Ali Burak'ın kullandığı plakası öğrenilemeyen motosikletle son anda yaptığı hamleyle kamyonun önünden geçti. Arkadan gelen Sevinti'nin kullandığı 35 MRV 95 plakalı motosiklet ise duramayıp kamyona arkadan çarptı.

LİSEYE GİDECEKTİ

Kazayı görenler hemen sağlık ve jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaz tatilinde okul harçlığını çıkarmak için motosiklet tamirhanesinde çıraklık yapan Menemen Endüstri Meslek Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi sürücü Semih Sevinti ve arkasındaki arkadaşı ortaöğretimden mezun olduktan sonra SBS'den aldıkları puanla lise tercihi yapan Şaban Şener'in hayatını kaybettiğini belirledi. Henüz ehliyet bile alamayacak yaşta can veren iki çocukla birlikte denize giden Ali Burak ve Kerem Öz kaza nedeniyle şok yaşadı. İkinci motosikletin sürücüsü Ali Burak, 'Yenifoça'dan Menemene doğru peş peşe gidiyorduk. Fabrikaların olduğu yerde kamyon sinyal vermeden biranda sola doğru dönüş yaptı. Ben motosiklete gaz verip kamyonun önünden kılpayı geçtim. Arkamızdan gelen arkadaşlarımız önlerini kapatan kamyona çarptılarö dedi. Jandarma tarafından gözaltına alınan kamyan şoförü İlbay ise kendisinin kurallara uygun olarak kavşağa girdiğini motosikletlerin çok hızlı olduğunu bu nedenle fark edemediğini ileri sürdü.

Kazayı haber alan Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin olay yerine gelip ölen iki çocuğun yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Bölgedeki fabrikalarda çalışan işçiler ise aynı noktada sık sık trafik kazasının yaşandığını kavşağa sinyalizasyon lambalarının konulmasını istedi.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Kazada can veren lise öğrencisi motosiklet sürücüsü Baskan Semih Sevinti ile arkasındaki arkadaşı Şaban Şener'in kask takmadıkları öğrenildi. İki yakın arkadaş, son yolculuklarına da birlikte uğurlandı. Menemen Mahkeme Camii'nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından iki çocuk Menemen Mezarlığı'nda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ile iki çocuğun yakınları ve çok sayıda Menemenli katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel İki Kafadar Kazada Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement