İki Kıbrıslı Türk Malezya'da İdama Mahkum Edildi - Son Dakika
Dünya

İki Kıbrıslı Türk Malezya'da İdama Mahkum Edildi

Malezya’da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan iki Kıbrıslı Türk’ün idama mahkum edildikleri, kararın temyize götürüleceği bildirildi.

22.04.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya'da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan iki Kıbrıslı Türk'ün idama mahkum edildikleri, kararın temyize götürüleceği bildirildi.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Fileleftheros ve diğer gazeteler, "Kıbrıs Cumhuriyeti" vatandaşı olan ve Rum Kesimindeki Larnaka' kasabasında ikamet eden Muhammet Osman ve Mehmet Oktay isimli iki Kıbrıslı Türk'ün 2011 yılında Malezya'ya girişlerinde uyuşturucu madde bulundurmaktan tutuklandıklarını hatırlatarak, çıkarıldıkları mahkemede idama mahkum edildikleri bilgisinin Rum makamlara ulaştığını yazdı.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanlığı'nın dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, iki Kıbrıslı Türk'ün tutuklandıkları günden itibaren tüm masraflarının karşılandığını ve konunun diplomatik yollarla Malezya Başbakanı ve Dışişleri Bakanı'nın gündemine de getirildiğini duyurduğunu yazdı. Habere göre açıklamada, Yeni Delhi'deki Rum Yüksek Komiseri'nin altı kez Malezya'ya giderek Kıbrıslı Türklerle ve Malezya makamlarıyla temaslarda bulunduğu ve mahkumlara ekonomik yardım da yapıldığı iddia edilirken, mahkeme kararının temyize götürüleceği ve AB'nin Malezya'daki temsilciliği aracılığıyla girişim başlatılma ihtimalinin ele alındığı vurgulandı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İki Kıbrıslı Türk Malezya'da İdama Mahkum Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var
    03:15 İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

    Gazze'yi kan gölüne çevirip binlerce Filistinliyi katleden İsrail bu kez Suriye'ye saldırdı. Savaş uçakları Halep'teki uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını vurdu. Saldırıda 36 Suriye askeri hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement