İki Kişinin Ölümüne Neden Olan Minibüs Şoförüne 8 Yıl Ceza - Son Dakika
Güncel

İki Kişinin Ölümüne Neden Olan Minibüs Şoförüne 8 Yıl Ceza

Güngören'de 20 Kasım 2013'de kullandığı minibüsün kavşaktan alt geçide düşmesi sonucu iki kişinin ölümüne neden olan minibüs şoförü Salim Dalbudak, "Taksirle 2 kişinin ölümüne" neden olmak suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

23.05.2016 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören'de 20 Kasım 2013'de kullandığı minibüsün kavşaktan alt geçide düşmesi sonucu iki kişinin ölümüne neden olan minibüs şoförü Salim Dalbudak, "Taksirle 2 kişinin ölümüne" neden olmak suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, mağdurların zararını gidermediği ve duruşmalarda samimi pişmanlığının olmadığını gerekçe göstererek sanığın cezasında "İyi hal" indirimine gitmedi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık Salim Dalbudak ile kazada ölen Seyit Ali Durmaz ve Mustafa Aksoy'un yakınları ile avukatları katıldılar. Seyit Ali Durmaz'ın eşi Telli Durmaz, eşinin fotoğrafı ile duruşma salonuna girdi. Mağdurların avukatı Leyla Han Tüzel, olay nedeniyle sanığın samimi bir pişmanlığını görmediklerini, hem ölenler hem de yaralananların zararlarını giderici bir girişimde bulunmadığını belirtti. Dosyada birden fazla rapor bulunduğunu hatırlatan Avukat Tüzel, bu raporlarda sanığa farklı oranlarda kusur atfedildiğini hatırlatarak, sanığın kazanın oluşumunda tam kusurlu kabul edilmesini, cezanın da buna göre verilmesi gerektiğini söyledi.

Savcının sanığın cezalandırılması yönündeki esas hakkındaki mütalaasına karşı son sözü sorulan maktul Seyit Ali Durmaz'ın eşi Telli Durmaz, her kaybın kaybedenin kıyameti olduğunu belirterek, "Ben bu sanığa hakkımı helal etmeyeceğim. Bir defa dönüp başınız sağ olsun dememiştir. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Geçmiş duruşmada verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayan duruşma savcısı Tarık Fırat, sanığın "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan cezalandırılması yönündeki mütalaasını tekrarladı. Savcı Fırat ayrıca dosyadaki mevcut delil durumu ve kaçma şüphesi gerekçesi ile sanığın tutuklanmasına karar verilmesini istedi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı son sözleri sorulan sanık Salim Dalbudak, ölenlere Allahtan rahmet dilediğini belirterek, "Olay nedeniyle çektiğim acıyı, vicdan azabını bir ben, bir de Allah biliyor. Ben ölenlerin ailelerinden özür diliyorum. Takdir mahkemenindir" dedi. Sanığın başsağlığı dilemesi üzerine Telli Durmaz, "İş işten geçtikten sonra olmaz" diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme, kararını vermek için kısa bir ara verdi. Aradan sonra tarafların avukatları ve müştekileri duruşma salonuna alan mahkeme, kararını açıkladı. Mahkeme, Dalbudak'a, "Taksirle iki kişinin ölümü, bir kişinin hayati tehlikeyi geçirecek şekilde yaralanması" suçundan 8 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme, olaydan sonra müştekilerin zararını karşılamadığı ve samimi pişmanlık göstermediği gerekçesi ile sanık Dalbudak hakkında, "İyi hal" indirimi uygulamadı.

Mahkemenin bu konudaki gerekçesi şöyle:

"Sanığın kasıtlı suçtan sabıkası bulunup belirlenen suç işleme eğilimi, suçtan sonra katılan tarafın zararını karşılamadığı gibi, mahkememizce samimi bir pişmanlığının gözlemlenmediği gözetildiğinde lehine takdiri indirim nedeni görülmediğinden, sanık hakkında TCK 62. Maddesinin uygulanmasına yer olmadığına."

Sanığın ehliyetine 2 yıl süre ile el koyan mahkeme, sanığın yurt dışına çıkışını da yasakladı. Mahkeme, savcının sanığın tutuklanması yönündeki talebini ise, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve dosyanın temyiz aşamasında geçireceği süreyi dikkate alarak kabul etmedi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Güngören'de 20 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen kazada Salim Dalbudak yönetimindeki minibüsün Eşref Bitlis Caddesi üzerindeki kavşakta seyrederken direksiyon hakimiyetini kaybederek düştüğü belirtiliyor. Kaza sonrası minibüs yolcuları Seyit Ali Durmaz ve Mustafa Aksoy'un öldüğü, Ali Rıza Tüydaş'ın ise yaralandığı bilgisine yer verilen iddianamede, Salim Dalbudak için "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir yaralanmasına neden olmak" suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Kişinin Ölümüne Neden Olan Minibüs Şoförüne 8 Yıl Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement