İki Muhabirin "Parlamento Muhabiri Kartı"Nın İptal Edilmesi - Son Dakika
Politika

İki Muhabirin "Parlamento Muhabiri Kartı"Nın İptal Edilmesi

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Meclis'te görev yapan iki muhabirin Parlamento kartlarının izinsiz çekim, hakaret içeren söz ve davranış nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

03.03.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Meclis'te görev yapan iki muhabirin Parlamento kartlarının izinsiz çekim, hakaret içeren söz ve davranış nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında "muhalif gazetecilerin Parlamento Muhabiri Kartlarının iptal edildiğine" ilişkin haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu kaydedildi.

Basın ve yayın mensuplarının TBMM içerisindeki çalışmaları ve hizmetlerden yararlanmalarına ilişkin esas ve usullerin "TBMM'de Basın ve Yayın Mensuplarının Çalışmaları Hakkında Yönetmelik" ile belirlendiği hatırlatılarak, yönetmelik hükümlerine aykırı davranışta bulunan muhabirlerin durumlarının Basınla İlişkiler Kurulu tarafından değerlendirildiği ifade edildi.

Basınla İlişkiler Kurulu'nun 26 Şubat'ta yaptığı toplantıda, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal'ın makam odasında Kanaltürk TV ve Bugün TV muhabiri Uğur Telli'nin izinsiz çekim yaptığına dair başvurusunun değerlendirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adı geçenin daha önce de izinsiz çekim yaptığı bu nedenle de uyarıldığı halde aynı davranışı tekrarladığı anlaşıldığından; Today's Zaman Gazetesi muhabiri Ali Aslan Kılıç'ın ise Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e hakaret içeren söz ve davranışlarda bulunması sebebiyle parlamento muhabiri kartı iptal edilmiştir.

Haberlerde iddia edildiği gibi adı geçen gazetecilerin muhalif olmaları ya da başka bir nedenle kartlarının iptal edilmesi kesinlikle söz konusu değildir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İki Muhabirin 'Parlamento Muhabiri Kartı'Nın İptal Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement