İki Ülkenin Ortak Değerleri Restore Edilecek - Son Dakika
Yerel

İki Ülkenin Ortak Değerleri Restore Edilecek

"İki Komşu Ülkenin Ortak Değerlerinin Korunması" projesi kapsamında Kırklareli'nde bir kilise, Bulgaristan'da ise Osmanlı eseri restore edilecek Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Vekili Macit: "Proje tamamlandığında Türkiye ve Bulgaristan'daki iki yapıyı turizme kazandıracağız"

20.12.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan "İki Komşu Ülkenin Ortak Değerlerinin Korunması" projesi kapsamında Kırklareli'nde bir kilise, Bulgaristan'da ise Osmanlı eseri restore edilerek, turizme kazandırılacak.

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fikret Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın Burgaz Valiliği ve Belediyesi ile yürüttükleri proje çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Proje ile Osmanlı'nın Balkanlar'da bıraktığı bir yapıyı turizme kazandıracaklarını belirten Macit, bu tür projeleri önemsediklerini ifade etti.

Projenin bir milyon 200 bin lira bütçeyle yürütüleceğini dile getiren Macit, Kırklareli'nde Bulgaristan yetkililerin arzu ettiği bir kiliseyi restore ettirerek, turizme kazandıracaklarını kaydetti.

Bu çerçevede Burgaz'da da atıl durumda olan bir Osmanlı yapısının restore edileceğine işaret eden Macit, "Komşu iki ülkenin kültürel bağlarının ve dostluklarının artması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Türkiye'de kilise, Bulgaristan'da bir Osmanlı eseri restore edilecek. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Projeyi hazırlarken çok heyecanlandık. Şuanda proje çalışmaları için iki ülkenin yetkilileri fikir alışverişinde bulunuyor. Proje tamamlandığında Türkiye ve Bulgaristan'daki iki yapıyı turizme kazandıracağız" diye konuştu.

Macit, restore edilen tarihi yapıları turizme açarak, her iki ülkeninde ekonomisine katkı sağlanacağını düşündüklerini vurguladı.

Restore edilen yapıların kültürel veya sanatsal amaçlı olarak da kullanılabileceğini aktaran Macit, yapılarda yöresel ürünlerin de sergileneceğini sözlerine ekledi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İki Ülkenin Ortak Değerleri Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement