İki Üniversite Mezunu Vatandaş KPSS Mağduriyeti Nedeniyle İşportacı Oldu - Son Dakika
Yerel

İki Üniversite Mezunu Vatandaş KPSS Mağduriyeti Nedeniyle İşportacı Oldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan Abdurrahim Asan, 2010 yılında girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) atanamayınca ailesinin geçimini sağlamak için işportacılık yapmaya başladı.

22.04.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADNAN KOÇHAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı  ve Yakın Doğu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olan Abdurrahim Asan, 2010 yılında girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) atanamayınca ailesinin geçimini sağlamak için işportacılık yapmaya başladı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan iki çocuk çocuk babası Asan (38), AA muhabirine, çok iyi hazırlanarak girdiği KPSS'de yapılan usulsüzlük nedeniyle mağdur olduğunu savunarak, "65,5 puanla beden eğitim öğretmenlerinin ataması yapıldı. Puanım 64,5 idi. Tam puan yapanlar nedeniyle puanlar yükseldi ve atanamadım. Usulsüzlük yapılmasaydı atamam olacaktı" diye konuştu.

Asan, kendisi gibi o dönem mağdur olan herkesin mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini, usulsüzlük yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade erek, şunları söyledi:

"Yapılan usulsüzlük nedeniyle intihar eden, büyük hayallerle evlenip de evini geçindiremediği için boşanan, iş bulmak için memleketinden göç etmek zorunda kalan arkadaşlarımız oldu. Bir nesli yetiştirecekken burada çorap, kaşık, bardak satıyorum. 2010 yılı KPSS'de çok büyük usulsüzlükler yaşandı. Atanamayanlar buldukları işlerde kıt kanaat geçimlerini sağlıyor. Bunun hesabını kim verecek? Buna çözüm bulunması gerekir. Öğretmen olma hayali kurarken acilen para kazanmak için bakkalda, markette çalıştım. Son olarak işportacılık yapıyorum. Bize yakışan bu değildi."

KPSS

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Bakanlar Kurulu kararıyla ilk olarak 2002'de ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konuldu. Sınavla, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi yapılıyor.

Devlete personel almak amacıyla 2010 yılında gerçekleştirilen sınavda usulsüzlük yapıldığına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, sınav sorularının sınavdan önce örgütlü bir şekilde ele geçirilip dağıtıldığı, bu suretle atamalarda diğer adaylara göre öncelik elde edilerek haksız ve hileli bir şekilde kamu kurumlarına memur olarak atama yapıldığı ve bu nedenle de yüz binlerce adayın haksızlığa uğratıldığı ileri sürülüyor.

YÖK Denetleme Kurulunca hazırlanan rapora göre de eğitim bilimleri alan sınavında 120 tam puan alan 350 adaydan yüzde 70'inin evli, yüzde 23'ünün de akraba  olduğu, yüzde 52'sinin ise aynı adres, apartman, site ya da sokakta ikamet ettiği belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İki Üniversite Mezunu Vatandaş KPSS Mağduriyeti Nedeniyle İşportacı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement