Adana'da İki Yaşında Yakalandığı Lösemiyi 5 Yaşında Yendi - Son Dakika
Güncel

Adana'da İki Yaşında Yakalandığı Lösemiyi 5 Yaşında Yendi

Adana'da, ailesi, doktorları ve LÖSEV'in desteğiyle hastalığı atlatmayı başaran Ensar Şen, hayata yeniden merhaba demenin mutluluğunu yaşıyor.

07.11.2014 14:08  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN ŞAHİN/ İBRAHİM ERİKAN - Lösemi tedavisi gören 5 yaşındaki Ensar Şen, başta ailesi ve doktorları olmak üzere Lösemili Çocuklar Vakfı'nın da (LÖSEV) desteğiyle 3 yılda hastalığı yenmeyi başardı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, 2 yaşındayken lösemi teşhisi konulan Ensar, burada tedaviye alındı.

Ensar'ın ailesi, doktorların "Çocuğunuzun bu dönemde sürekli morale ihtiyacı var. Hastalığı yenmede en önemli faktörlerden biri, sizin ve oğlunuzun moralinin yüksek olması, bunu yenebileceğinize inanmanız" tavsiyesini hassasiyetle uydu.

Annesi Yıldız Şen'in özel ilgi gösterdiği Ensar'ın hastalığı, kardeşleri, akrabaları ve arkadaşlarından uzun süre gizlendi. Zaman zaman yaşanan maddi sıkıntılar, kan teminindeki zorluklar da Ensar'a yansıtılmadı. Ensar, LÖSEV'in de desteği ile sürdürdüğü tedavisinde, enfeksiyon kapmaması için özenle korunurken, çocukluğunu yaşaması da sağlandı.

Şen ailesi, 3 yıllık yorucu mücadelenin ardından "amansız hastalığı" yenen Ensar ile daha mutlu günlere adım atmanın sevincini yaşadı.

Hayata yeniden "merhaba" diyen Ensar, evinde daha fazla zaman geçirmeye, bahçelerindeki hayvanlarla oynamaya, arkadaşlarıyla futbol maçı yapmaya başladı.

Anne Yıldız Şen, AA muhabirine, 2 yaşındayken lösemiye yakalanan çocukları için ellerinden gelen her türlü fedakarlığı gösterdiklerini söyledi.

Ensar'ın, 4 çocuklarından en küçüğü olduğunu ifade eden Şen, "Lösemi illetini atlatıyoruz. Kemik iliği temiz çıkıyor. Bu süreçte LÖSEV de yardım ve desteklerini esirgemedi. Şu anda iyiyiz ve daha da iyiye gidiyoruz" diye konuştu.

Tedavi sürecinin sıkıntılı geçtiğini anlatan Şen, şunları kaydetti:

"Çocuğu lösemiye yakalanan aileler korkmasın. Moralleri iyi olduğu zaman çocukları iyileşir. Moral, her şeyden önemli. Ben de bunu çocuğuma verdim. Ensar düzeldikten sonra ailece daha iyi, daha mutlu olduk. Maddi yönden de çok sıkıntı çektik, bazen yetiştiremedik. Eşim inşaat işçisiydi, çocukların giderlerini bazen karşılayamıyorduk. Bu noktada LÖSEV bize yardımcı oldu."

"Mücadeleyi kazanarak iyileşmesi, bizi mutlu etti"

Tedavi sürecinde Ensar ile yakından ilgilenen LÖSEV Adana Temsilcisi Haluk Üçel de 3 yıl boyunca Ensar'ı yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Üçel, "Yakından takip etiğimiz Ensar'ın büyük bir mücadeleyi kazanarak iyileşmesi, bizleri çok mutlu etti. Ensar'ın, lösemililere örnek olmasını diliyorum. LÖSEV'in katkısı ve yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan tüm hastalarımıza da moral olsun" dedi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da İki Yaşında Yakalandığı Lösemiyi 5 Yaşında Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement