İki Yılda 20 Bin Minik Hayvansever - Son Dakika
Güncel

İki Yılda 20 Bin Minik Hayvansever

İki Yılda 20 Bin Minik Hayvansever

Goody Çocuk Tiyatrosu, sanat ve hayvan sevgisini buluşturuyor.

14.04.2014 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evcilleri dostu, evsizleri sorumluluğu olarak gören Goody kedi – köpek mamalarının iki yıl önce kurduğu Goody Çocuk Tiyatrosu'nun "Bir Dostluk Hikâyesi" adlı oyunu şimdiye kadar 20 binin üzerinde öğrenciye hem sanat hem de hayvan sevgisini aşıladı…

Evcil hayvanlar için dört dörtlük besin kaynağı olan Goody kedi - köpek mamalarının, Tiyatrokare ile birlikte hazırladığı ve tiyatro sanatçısı Nedim Saban tarafından kaleme alınan "Bir Dostluk Hikâyesi" adlı oyun, hayvan sevgisine duyarlı ve eğlenceli yaklaşımı ile şimdiye kadar 40'a yakın eğitim kurumunda ve sayısız kültür merkezinde sahnelendi.

Bir ev köpeği ile bir sokak kedisinin dostluğunu anlatan ve "La Fontaine" fabllarına da atıfta bulunan oyun aralarında Koç Okulları, İstek Okulları, TED Koleji, Şişli Terakki İlkokulu, Doğa Koleji, Bahçeşehir Koleji, Küçük Prens Okulları ve Işık Okulları gibi pek çok eğitim kurumunda düzenlediği temsillerde 20 bin'den fazla ilkokul öğrencisine sanat aracılığıyla hayvan sevgisinin önemini anlattı.

Sanat ile verilen mesajların özellikle çocuk yaşlarda hafızalara daha iyi yerleştiği inancına sahip Goody'nin bu projedeki en önemli destekçisi Tiyatrokare'nin kurucusu ve tiyatro sanatçısı Nedim Saban da, çocuklarla sanat arasındaki bağa dikkat çekiyor. Saban, "İnsanlık tarihinde sözden bile daha eski bir iletişim yolu olan sanat, zaman içinde bizlerle birlikte değişim geçirse de insanlar özellikle de çocuklar üzerinde bıraktığı tesir hep aynı kalıyor. Bir çocuğun ruhsal ve düşünsel gelişiminin en önemli destekçisi olan sanat aracılığıyla verilen mesajların daha kalıcı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Goody Çocuk Tiyatrosu ile hayvan sevgisini küçük yaşlardan başlayarak çocuklarımıza aşılamayı hedefledik. Geçen sene ilkokullar ve kültür merkezlerinde düzenlediğimiz temsillerde 10 binden fazla öğrenci ile birebir iletişime geçtik. Bu sene de ilkokulların yanı sıra Carrefour, Kipa, ve Hepsiburada.com gibi kurumlar nezdinde yeni temsiller düzenleyerek daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Çocukların oyuna gösterdiği ilgiden Goody Çocuk Tiyatrosu olarak çok mutlu olduklarını da anlatan Nedim Saban, "Medeni toplumların geçmişine baktığınızda hep sanatla karşılarsınız. İki yıldır 'Bir Dostluk Masalı' oyunumuzu izleyen çocukların sahipsiz hayvan destekçisi misyonunu dalga dalga yaydığını görmek gelecek nesiller ile ilgili daha büyük umutlar veriyor" dedi.
Gösteriler devam edecek…

Önümüzdeki dönemde Bahçeşehir Koleji Etiler ve Halkalı yerleşkelerinin yanı sıra pek çok ilkokulda sahne alacak "Bir Dostluk Hikâyesi", Goody'nin iş ortaklarının misafir edeceği çocuklar için Hepsiburada.com organizasyonu ile 10 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.00'de Profilo Kültür Merkezi'nde, CarrefourSA organizasyonunda 26 – 27 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.00'da Profilo Kültür Merkezi'nde ve Kipa organizasyonu ile 17 Mayıs 2014 tarihinde İzmir'de sahnelenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İki Yılda 20 Bin Minik Hayvansever - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement