İkinci Büyük Kreşin Temeli de Atıldı - Son Dakika
Yerel

İkinci Büyük Kreşin Temeli de Atıldı

İkinci Büyük Kreşin Temeli de Atıldı

Her mahalleye bir kreş açmayı hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 250 öğrenci kapasiteli ikinci büyük kreşin temelini Gürdoğan Mahallesi'nde attı.

17.05.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kentin ikinci büyük kreşinin temelini Gürdoğan Mahallesi'nde attı. Temel atma törenine, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Ülkü Baytaş, Selim Kurbanoğlu, DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek, Barış Anneleri, Din Âlimleri Derneği temsilcileri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mesut Altın ile mahalle halkı katıldı.

Açılışta kreşle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, kreşin ihalesinin 17 Mart'ta yapıldığını, 7 Nisan'da sözleşmesinin imzalandığını açıkladı. İşin 9 Ekim 2015'te tamamlanacağını kaydeden Sevinç, kreşin maliyetinin 1 milyon 274 bin lira olduğunu bildirdi. Kreşin belediyenin bütçesinde eğitim yatırımlarının önemini gösterdiğini söyleyen Sevinç, özellikle okul öncesi eğitim konusunda bundan sonra da çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Anlı: Hizmetlerimiz Barış ve Demokrasinin Sesi Olacak

Ardından konuşan Eş Başkan Fırat Anlı ise, belediyenin hizmetlerinin daha çok dezavantajlı vatandaşlara, çocuk, yaşlı, kadın ve engellilere yönelik olacağını kaydetti. Kreşin arsasını tahsis eden Yenişehir Belediyesi'ne teşekkür eden Anlı, "Çalışmalarımız Yenişehir Belediyesi ile birlikte devam edecektir. Amed barışın başkentidir, halkın başkentidir, bu coğrafyanın başkentidir. Bu kreş çocuklarımız için çok önemlidir. Çünkü Kürtçe ve Zazaca hizmet verecek. Şehrin yüzde 30'u Zazaca konuşuyor; ama çalışmalarımız bu konuda eksiktir. Bu kreşte çalışmalarımız yüzde 70 Zazaca, yüzde 30 Kürtçe olacak." dedi.

Ofis'te hangi hizmet varsa Ben u Sen'de ve Kulp'ta da aynı hizmetin olacağını vurgulayan Anlı, Diyarbakır'da tüm hizmetlerin eşit olacağını, yapılan hizmetlerin barış ve demokrasinin sesi olacağını ifade etti.

Daha sonra konuşan Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu, 450 Evler halkına ve çocuklara hizmet verecek kreşin temelini atmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "20 yıl önce birisi deseydi anadilimizde kreş, okul açacağız hiçbirimiz inanmazdık. Bu çalışma Amed halkı ve tüm Kürtlerin mücadelesi ile olmuştur. Biz halkımızı ziyarete giderken oy istemiyoruz. Çünkü halkımız bilinçli ve kime oy vereceğini biliyor. Hükümetin zulmünü kendi gözüyle görüyor. Buna inanıyorum ki sadece 450 Evler Gürdoğan Mahallesi'ne kalsa barajı aşacağız." diye konuştu.

İpek: Halkımızın İstediği Yaşam Modelinin Temeli Burada Atılıyor

DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek de, belediyelerin kıt imkânlarıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu: "Temel atılan kreşte çocuklar anadillerinde eğitim görecek. Halkımızın istediği yaşam modelinin temeli burada atılıyor. Tüm belediyelerimize çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Temel atma törenimiz hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından Fırat Anlı, Ülkü Baytaş, Selim Kurbanoğlu, Hafize İpek, Barış Anneleri, Din Âlimleri Derneği Temsilcileri, Mesut Altın temel atma töreni için butona basmak üzere sahneye çıktı. Butona basmadan önce Anlı, " Miraç Kandili'nde temelimizi atıyoruz. Böyle bir kandil gününde attığımız temelin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Ayrıca tüm halkımızın Miraç Kandili'ni buradan kutluyorum." dedikten sonra butonlara basılarak kreşin temeli için ilk harç döküldü.

Mahalle Okulu Gibi Olacak

Bodrum, zemin ve artı bir kattan oluşan kreşte, sığınak, mutfak, yemekhane, toplantı salonu, müzik, dans, ders, grup çalışma, faaliyet, etkinlik, gözlem odaları, oyun parkı, kum havuzu, doğa ve bilim bahçesi yer alıyor. 3-6 yaş grubu 250 çocuğun kreş hizmeti, 6-11 yaş arası çocuğun ise çocuk kulübünde eğitim alacağı kreşte, Zazaki ve Kurmanci lehçelerinde eğitim verilecek. Çocukların yanı sıra annelere ve kadınlara yönelik de çalışmalar yürütülecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İkinci Büyük Kreşin Temeli de Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement