2. El Araç Alacaklar Çalıntı Araç ve Sahte Ekspertize Raporlarına Dikkat - Son Dakika
Ekonomi

2. El Araç Alacaklar Çalıntı Araç ve Sahte Ekspertize Raporlarına Dikkat

Otomobil almaya karar verdiniz. Ancak sıfır kilometre bir araç almayı düşünmüyorsunuz. Peki ikinci el araç alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

10.01.2017 13:21  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkinci el araç ekonomik olduğu için tercih ediliyor. Ancak bu konuda bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanlar, öncelikle ekspertiz konusunda uyarılarda bulunuyor.

ARAÇ SATICILARINA GÜVENMEYİN

İkinci el araç alacak vatandaşların hasarlı ya da arızalı araç almak en büyük korkuları arasında yer alıyor. Kazasız diyerek satılan araçları alan müşteriler bir süre sonra acı gerçekle karşı karşıya kalıyor. Oto Ekspertiz Uzmanı Oğuz Tosun, araç alınırken satıcılara pek güvenilmemesi gerektiğini kaydetti. Bir çok kez satıcılar tarafından kandırılan müşterilere şahit olduklarını belirten Tosun, "Biz ekspertiz firmaları aracın her noktasını kontrol edip, dosya halinde müşteriye veriyoruz. Yaptığımız kontrollerin garantisini de veriyoruz. Satacağı zaman herhangi bir sıkıntı olursa, mağduriyetini gideriyoruz. Aracın ilk önce motor performansını ölçüyoruz. Amortisör, fren testlerini yapıyoruz. Kaportasına bakıyoruz. Defransiyelinde sıkıntı var mı? Bunların hepsi ayrı ayrı kontrolden geçiyor. Müşteride aldığı aracın ne durumda olduğunu anlıyor. Bu hizmeti verip, kaportacı veya motorcu olmayan arkadaşlar var. Dışarıda eksper yazılıyor diye tercih ediliyor. Ancak içeri girildiğinde kimin yaptığı bilinmiyor. Ustalık belgesi var mı diye sorulmuyor. Maalesef bu bir kayıp. Biz profesyonel kişilerle çalışıyoruz. Ustalarımızın belgeleri tamdır. Şehir merkezine yakın bir konumda olmak vatandaşımızın da daha kolay ulaşmasını sağlıyor" dedi.

ÇALINTI ARAÇLARA DİKKAT

Bir firmanın Pazarlama ve Satış Direktörü Cevat Kabataş, "Lütfen aracınızı olur olmaz yerlerden, bilmediğiniz kişilerden satın almayın, satmayın. Aracınızı alırken de satarken de mutlaka bizim gibi kurumsal yerleri tercih edin. Aksi takdirde hem paranızdan hem de malınızdan olur bir de hiç bir suçunuz yokken suçlu pozisyonuna düşerbilirsiniz" dedi.

2. El Araç Alacaklar Çalıntı Araç ve Sahte Ekspertize Raporlarına Dikkat
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 2. El Araç Alacaklar Çalıntı Araç ve Sahte Ekspertize Raporlarına Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement